EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Πράσινες ταράτσες στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου


Οι «πράσινες ταράτσες» των πολυκατοικιών συμβάλλουν θεαματικά στην καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη.
Τα εντυπωσιακά στοιχεία έρχονται από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν με επικεφαλής την δρ. Κριστίν Γκέτερ, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι η τοποθέτηση πράσινου στις ταράτσες μιας περιοχής μεγέθους 340 τετρ. χλμ. – όσο δηλαδή το Ντιτρόιτ – θα μπορούσε να εξουδετερώσει εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που ισοδυναμούν με την ποσότητα που εκπέμπουν 10.000 φορτηγά μεσαίου μεγέθους, για ένα ολόκληρο έτος!
Πρόκειται για την πρώτη επίσημη μελέτη, η οποία εξετάζει την επίδραση των πράσινων ταρατσών στις κλιματικές αλλαγές για τις οποίες ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό οι ρύποι.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι πράσινες ταράτσες περιορίζουν τις υψηλές θερμοκρασίες εντός του κτηρίου, περιορίζοντας την ανάγκη χρήσης κλιματιστικών συστημάτων, ενώ παράλληλα βοηθούν στην κατακράτηση και αξιοποίηση του βρόχινου νερού.
Αν και οι ειδικοί γνώριζαν ότι μια τόσο απλή μετατροπή στα κτήρια θα μπορούσε να βοηθήσει στην μείωση του διοξειδίου του άνθρακα στα αστικά κέντρα, μέχρι τώρα δεν είχαν προχωρήσει στην ακριβή καταγραφή του βαθμού επίδρασής της.
Μέσα σε διάστημα δύο ετών, οι επιστήμονες προχώρησαν στη μέτρηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα σε περισσότερες από 13 πράσινες ταράτσες στο Μίσιγκαν και το Μέριλαντ. Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι οι πράσινες ταράτσες που βρίσκονταν σε αστικές περιοχές ενός εκατ. κατοίκων «εγκλώβιζαν» περισσότερο από 55.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα
allostyle μέσω thenewsbus


free counters