EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Κατά του Απόστολου η μάνα της ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη που έγινε καλόγρια


Κατά του Απόστολου η μάνα της ηθοποιού που έγινε καλόγρια
“Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”, λέει ο μητροπολίτης Νεκτάριος
Τον Απόστολο κατηγορεί ότι παρέσυρε την κόρη της η μητέρα της ηθοποιού που έγινε καλόγρια.
Την αγωνία της για την τύχη της κόρης της, της ηθοποιού Ναταλίας Λιονάκη, που αιφνιδίασε τους πάντες με την απόφαση της να κλειστεί σε Μοναστήρι της Κρήτης, εκφράζει με δηλώσεις της η μητέρα της, Τζένη. Τέσσερις μήνες μετά τον εγκλεισμό της όμορφης Ναταλίας στην Κοινοβιακή Μονή της Θεογεννήτορος, στο Μοχό, η μητέρα της ηθοποιού επιρρίπτει ευθύνες στον πατέρα Απόστολο, κατηγορώντας τον ότι την παρέσυρε σε αυτήν την απόφαση της.
Ως μητέρα η πικρία της είναι εύλογη, όμως η κ. Λιονάκη καταφέρεται με σκληρό τρόπο κατά του πατέρα Απόστολου, δημοσιοποιώντας μάλιστα μία επιστολή που της είχε αποστείλει ο μοναχός λίγες ημέρες αφότου η ηθοποιός έφυγε από το σπίτι της.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι το περιεχόμενο του γράμματος είναι προειδοποιητικό προς το πρόσωπο της.
Σύμφωνα με την ίδια στην επιστολή αναφέρεται αποσπασματικά: “Η Μονή δεν
KATINA TV

ζητάει χρήματα, ούτε ρούχα, ούτε τίποτα. Αν όμως κάποιος δώσει κάτι, θα ‘ναι κοινό, δια την αδελφότητα, διότι η αδελφότητα είναι σαν ένα σπίτι, μια οικογένεια. Όλα κοινά.
Προσέξτε μην κάνετε κάτι, το οποίο δεν σας εκφράζει και πιθανόν να το μετανιώσετε αργότερα. Μην πλησιάσετε το παιδί σας”.
Η τελευταία φράση είναι αυτή που φοβίζει τη μητέρα της ηθοποιού, αν και σύμφωνα με άλλους δεν συνιστά προειδοποίηση απειλητικού περιεχόμενου. Άνθρωποι από το περιβάλλον του Απόστολου τονίζουν ότι ο μοναχός απέστειλε αυτό το γράμμα προκειμένου να πείσει τη μητέρα να σεβαστεί την επιθυμία της κόρης της και να την αφήσει να αποφασίσει μόνη της για τη ζωή της.
Όπως αναφέρει η κ. Λιονάκη στην συνέντευξη της, όταν η Ναταλία της ανακοίνωσε την απόφαση της να κλειστεί σε Μοναστήρι, κατέρρευσε. Χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο. Όταν επέστρεψε στο σπίτι της διαπίστωσε ότι η 32χρονη ηθοποιός είχε φύγει. Μαζί της είχε πάρει πράγματα αξίας, όπως υποστηρίζει, ενώ είχε κάνει ανάληψη των χρημάτων της.
Η ίδια αναφέρει ότι η κόρη της δεν είχε ποτέ στο παρελθόν ιδιαίτερες σχέσεις με την Εκκλησία. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο η συμπεριφορά της είχε αλλάξει. Είχε γεμίσει το δωμάτιο της με εικόνες, προσευχόταν για ώρες. Μέσω μίας φίλης είχε γνωρίσει τον πατέρα Απόστολο που έγινε ο πνευματικός της.
Η κ. Τζένη Λιονάκη υποστηρίζει ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση να γίνει η κόρη της μοναχή, αρκεί να ήταν σίγουρη ότι η επιλογή θα ήταν καθαρά δική της και ότι θα ήταν πραγματικά ευτυχισμένη. Δηλώνει ότι νιώθει ανασφάλεια όσο η κόρη της βρίσκεται στην συγκεκριμένη Μονή γιατί φοβάται ότι επηρεάζεται.
Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με την κόρη της είναι περιορισμένες. Την καλεί, όπως λέει, η Ναταλία για να της πει ότι είναι καλά.
Πάντως η ίδια εξακολουθεί να ελπίζει ότι η Ναταλία θα επιστρέψει σύντομα στα εγκόσμια καθώς πρόσφατα της απέστειλε ένα πληρεξούσιο ώστε η μητέρα της να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς της για να μπορεί να πληρώνει τους τρέχοντες λογαριασμούς της ηθοποιού.
Μητροπολίτης Νεκτάριος: “Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”
Η “Π” επικοινώνησε χθες με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριο, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει η Μονή της Παναγίας της Θεογεννήτορος. Ο σεβασμιότατος που εμφανίστηκε να είναι ενήμερος για την υπόθεση λόγω του θορύβου που έχει ξεσπάσει, περιορίστηκε να δηλώσει ότι “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα”.
Ενοχλημένοι πάντως από τη τεράστια δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση φέρονται πολλοί πιστοί, υποστηρικτές του πατέρα Απόστολου, που τον ακολούθησαν στη Μονή της Θεογεννήτορος. Όπως λένε, ο πατέρας Απόστολος είναι ένας άγιος άνθρωπος που αγαπά τους ανθρώπους και τους βοηθάει.
free counters