EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Το περιβάλλον...ξύνει πληγές



Λίγες ημέρες πριν από την 8η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, κυκλοφόρησε στο ίντερνετ μία διαφήμιση με οικολογικό μήνυμα, η οποία «πλήγωσε» και προσέβαλε τους Νεοϋορκέζους. Η εικόνα έδειχνε το Μανχάταν με τους δίδυμους πύργους να στέκονται αγέρωχοι λίγο πριν δεχθούν την επίθεση δεκάδων αεροπλάνων.

Πρόκειται για μία από τις διαφημίσεις που θα λάνσαρε η WWF στην καινούρια της καμπάνια και η οποία απεικονίζει το πολυοικοδομημένο Μανχάταν δευτερόλεπτα πριν συντριβούν στο έδαφός του και από όλες τις πλευρές πλήθος εμπορικών αεροπλάνων. Το μήνυμα της διαφήμισης: «Tο τσουνάμι σκότωσε εκατό φορές περισσότερους ανθρώπους από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο πλανήτης είναι τρομακτικά δυνατός. Σεβάσου τον. Διατήρησέ τον».

Οι άσχημες μνήμες
TVXS.gr

που ανακάλεσαν οι Αμερικανοί με την διαφήμιση καθώς και οι αρνητικές αντιδράσεις, οδήγησαν τη WWF στην Αμερική σε απολογία υποστηρίζοντας πως η συγκεκριμένη διαφήμιση είναι προσβλητική και χωρίς αισθητική και διέρρευσε στο διαδίκτυο δίχως την έγκρισή της. Μάλιστα, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της οργάνωσης πρόσθεσε πως δεν ήταν το προσωπικό της WWF που συνέλαβε το concept αλλά επρόκειτο για προσφορά μιας διαφημιστικής εταιρίας από τη Βραζιλία. Αρνούμενη κάθε ευθύνη, η WWF τόνισε πως την απέρριψε αμέσως.

Από την άλλη πλευρά, η βραζιλιάνικη εταιρία βρίσκεται υπό την απειλή κυρώσεων αφού χρησιμοποίησε το λογότυπο της WWF χωρίς εξουσιοδότηση. Όπως και να έχει η διαφήμιση κυκλοφόρησε και το μήνυμα εστάλη.
free counters