EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Προσαρμογή στη σχολή

Μάθε πως θα ξεπεράσεις την αμηχανία των πρώτων ημερών!

Ένας φοιτητής σε άλλη πόλη από αυτή που μεγάλωσε κι ένα ψάρι έξω από τα νερά του έχουν αρκετές ομοιότητες. Υπάρχουν ωστόσο, μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να προσαρμοστείς στο νέο σου περιβάλλον το συντομότερο δυνατόν και να αποβάλλεις το όποιο άγχος χωρίς πρόβλημα.

1) Την ημέρα της εγγραφής επισκέπτεσαι ούτως ή άλλως την Γραμματεία. Εκεί με άλλα "ψάρια" συμπληρώνεις τα απαραίτητα χαρτιά και βλέπεις τι γίνεται γύρω σου

2) Πιάσε κουβέντα με άλλους πρωτοετείς. "Κόψε" φάτσες και μίλα με 2-3 άτομα. Έχουν ακριβώς τους ίδιους προβληματισμούς με σένα. Δώστε μαζί τα χαρτιά και πρότεινε να πάτε για έναν καφέ στο κυλικείο

3) Δώστε ραντεβού να παρακολουθήσετε μαζί τις πρώτες παραδόσεις. Θα "μοιραστείτε" τις ανησυχίες και τα ερωτηματικά και θα έχετε ο ένας τον άλλον για να δείτε πώς θα πορευθείτε.

4) Να πηγαίνεις στο κυλικείο. Όλα εκεί παίζονται! θα δεις φάτσες που σιγά σιγά θα γίνουν γνώριμες, θα δεις τις αφίσες με τα events και τις εκδρομές και θα καταλάβεις που χτυπάει ο σφυγμός της σχολής

5) Να πηγαίνεις στο εστιατόριο. Αν υπάρχει στη σχολή να το επισκέφτεσαι συχνά τις πρώτες εβδομάδες. Θα σε βοηθήσει να δικτυωθείς.

6) Πάρε μια γεύση από τις νεολαίες χωρίς όμως να ταυτιστείς με κάποια (εκτός αν έχεις συγκεκριμένα και ισχυρά κομματικά πιστεύω). Τις πρώτες εβδομάδες, συνήθως κάποιες από αυτές "προσηλυτίζουν" κόσμο και προσφέρουν βοήθεια στα "πρωτάκια" πχ. πάσο, οδηγό σπουδών κλπ. Καλό είναι να περάσεις μια βόλτα, να πάρεις μια μυρωδιά, να δεις τι events οργανώνουν και να γνωρίσεις κόσμο.

7) Να διαβάζεις τις ανακοινώσεις! Στη γραμματεία, στα αμφιθέατρα, στο κυλικείο, θα βρεις ανακοινώσεις για εκδηλώσεις, πολιτιστικά γεγονότα, ομάδες, γυμναστήριο κ.ά. Συμβαίνουν απίστευτα πολλά πράγματα που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τη σχολή σου και να περάσεις πολύ καλά τα πιο όμορφα χρόνια σου!
partner.gr
free counters