EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ...---ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ---


Σοβαρότατες καταγγελίες για «παρακρατικού» τύπου δράση κατά μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας διατυπώνει δημόσια η ομάδα δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών.
Οι δικηγόροι μιλούν ευθέως για «ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών από ομάδες αυτοδικίας που με την ανοχή της Αστυνομίας δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα».

Με αφορμή την επίθεση με μαχαίρι που έγινε στις 27-8-2009 στην πλατεία Αττικής σε βάρος Αφγανού πρόσφυγα, ομάδα δικηγόρων επισκέφθηκε στις 8-9-2008 το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα για να επικοινωνήσει με τον εντολέα τους, θύμα της ένοπλης επίθεσης. Οι δικηγόροι έμειναν άφωνοι από όσα διαπίστωσαν, αφού έγιναν και οι ίδιοι αποδέκτες των απαράδεκτων, παράνομων πρακτικών που χρησιμοποιούνται κατά των μεταναστών, δήθεν από «αγανακτισμένους πολίτες», υπό την υψηλή προστασία κρατικών οργάνων! Συγκεκριμένα οι δικηγόροι καταγγέλλουν:

Την αδικαιολόγητη πλημμέλεια των προανακριτικών υπαλλήλων για τη διακρίβωση της ταυτότητας των δραστών και την αποστολή της ελλιπέστατης σχηματισθείσας δικογραφίας στον εισαγγελέα, χωρίς καν τη λήψη ένορκης κατάθεσης από τον παθόντα.

Την κράτηση του τραυματία παθόντος και του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα (ασυνόδευτου ανηλίκου) σε επικίνδυνες για την υγεία του συνθήκες.

Τον εκφοβισμό των συνηγόρων τους, μελών της ομάδας μας, από πολίτες οι οποίοι με άνεση περιφέρονται στον χώρο του Αστυνομικού Τμήματος. «Είναι ανεπίτρετπο κάποιοι επίλεκτοι "αγανακτισμένοι πολίτες" να γνωρίζουν στοιχεία της δικογραφίας που βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και να περιφέρονται με άνεση στο εσωτερικό του Αστυνομικού Τμήματος, παρακολουθώντας προκλητικά τις ενέργειες των συνηγόρων.

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΕΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ;;;
ΠΡΕΖΑ TV

free counters