EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Εκλογές και νοθεία


To κείμενο που ακολουθεί κάνει τον γύρο του internet με email και κάνει λόγο για νοθεία στο αποτέλεσμα της κατανομής βουλευτικών εδρών.

"Έτσι γίνεται η νοθεία στις εκλογές.

Το θέμα είναι σοβαρό και αξίζει της προσοχής σας.

Σε λίγες ημέρες στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες θα προσέλθουν στις κάλπες για να σταυρώσουν τους υποψήφιους Βουλευτές που επιθυμούν να τους εκπροσωπήσουν στην Βουλή των Ελλήνων. Την ίδια ώρα οι βαρόνοι των μεγάλων κομμάτων ετοιμάζουν τους μηχανισμούς νοθείας που διαθέτουν. Μην ανησυχείτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα ως προς το ποιο κόμμα θα κυβερνήσει. Η νοθεία γίνεται αλλού. Γίνεται στο ποιοι Βουλευτές θα εκπροσωπήσουν το εκάστοτε κόμμα. Πρόκειται για μία πρακτική που ακολουθούν οι μεγάλοι πολιτικοί φορείς γι’ αυτό και τηρούν σιγήν ιχθύος τόσο οι ίδιοι όσο και οι δημοσιογράφοι που πρόσκεινται σε αυτούς. Γι’ αυτό και το μεγάλο αυτό σκάνδαλο δεν βγαίνει ποτέ στην δημοσιότητα.
Πως γίνεται η νοθεία
panic

Κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, στα εκλογικά κέντρα (και αυτό αφορά κυρίως τους μεγάλους δήμους που ως επί το πλείστον βγάζουν και υπουργούς) υπάρχει εκλογικός αντιπρόσωπος από το κάθε κόμμα. Αυτός ο εκλογικός αντιπρόσωπος είθισται να είναι και υποστηρικτής κάποιου βαρόνου. Προκειμένου λοιπόν να διασφαλίσει την εκλογή του πολιτικού της αρεσκείας του, ο αντιπρόσωπος έχει την ευκαιρία κατά το άνοιγμα των ψηφοδελτίων να προσθέσει σταυρό. Βέβαια για να συμβεί αυτό θα πρέπει να μην έχουν μπει όλοι σταυροί που δικαιούται να βάλει κάθε ψηφοφόρος. Αν, για παράδειγμα, σε κάποια περιφέρεια υπάρχει το δικαίωμα των τεσσάρων σταυρών αλλά ο ψηφοφόρος επιλέξει να βάλει μόνο τους τρεις, τότε ο άνθρωπος του βαρόνου μπορεί να εκμεταλλευτεί την κενή θέση για να βάλει ένα επιπλέον σταυρό. Έτσι ένας βαρόνος που έχει στήσει ένα προσεκτικό και οργανωμένο μηχανισμό, μπορεί ακόμα κι αν δεν συγκεντρώνει την προτίμηση του κόσμου, τελικά να μπαίνει στην Βουλή αφήνοντας απ’ έξω ανθρώπους που ενδεχομένως να είναι ακόμα ρομαντικοί στα θέματα διακυβέρνησης του τόπου. Σήμερα υπάρχουν πολιτικοί, ενεργοί υπουργοί κ.α. που με τις πράξεις ή την στάση τους έχουν κάνει τον κόσμο να αγανακτήσει. Αυτοί οι άνθρωποι, αύριο μπορεί να είναι και πάλι στην Βουλή. Και μάλιστα σε καίρια πόστα.
Θα το επιτρέψουμε τώρα που γνωρίζουμε τα παρασκηνιακά μαγειρέματα; Δεν πρέπει να φωνάξουμε; Δεν πρέπει να καλέσουμε τον κόσμο να εξαντλήσει τους σταυρούς του ώστε να μην δώσει την ευκαιρία στους βαρόνους να «κλέψουν» για μία ακόμα φορά ένα έδρανο;

Σύντομα αναμένονται κι άλλες εξελίξεις πάνω στο ζήτημα αυτό. Και θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση."
free counters