EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Αν ήμουν πολιτικός νταβατζής.


Προφανώς όλοι αναρωτιόμαστε τι θα γίνει με την πολιτική κατάσταση και κυρίως ποιό θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, αν θα υπάρξει δηλαδή αυτοδυναμία κ.λ.π.

Λοιπόν, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό μας και να λέμε τα «σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη», θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών δεν είναι στα χέρια του λαού, αλλά είναι, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, στα χέρια των διαμορφωτών της Κοινής Γνώμης και ιδίως των κρατικοδίαιτων εξωθεσμικών παρασίτων (κοινώς πολιτικών νταβατζήδων).

Επομένως για να αντιληφθούμε τι θα συμβεί θα πρέπει να κατανοήσουμε τον τρόπο που ενεργούν οι πολιτικοί νταβατζήδες.

Αν λοιπόν ήμουν πολιτικός νταβατζής........................
προεδρική δημοκρατία

ουδόλως θα με ενδιέφερε ποιο κόμμα και ποιος αρχηγός θα επικρατήσει, αλλά θα με ενδιέφερε εκείνη η πολιτική κατάσταση και εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που θα μου απέφεραν κέρδη και δύναμη.

Κατ΄ αρχήν θα προτιμούσα να υπάρχει ομαλή πολιτική κατάσταση, δηλαδή αυτοδυναμία, ώστε να μπορώ εύκολα να ελέγχω έναν πολιτικό αρχηγό και γενικότερα μία πολιτική κατάσταση και όχι πολλούς και πολλές. Δεν θα επιθυμούσα όμως να υπάρχει και μεγάλη μονοκομματική αυτοδυναμία γιατί στο τέλος υπήρχε περίπτωση να παραγκωνιστούν τα συμφέροντά μου.

Επομένως θα επιθυμούσα οι επόμενες δημοσκοπήσεις να έδειχναν μία ισχνή πλειοψηφία του πρώτου κόμματος (εν προκειμένω του ΠΑΣΟΚ) και όχι δημοσκοπικές διαφορές τέτοιου τύπου που θα έδιναν αέρα άνετου νικητή.

Προσοχή όμως. Αν δεν μπορούσα να έχω το ΟΚ ότι θα εξυπηρετούνται δηλαδή τα συμφέροντά μου, με τη νέα πολιτική κατάσταση, θα επιθυμούσα οι επόμενες δημοσκοπήσεις να μην δείχνουν αυτοδυναμία για κανένα κόμμα. Οπότε θα επιθυμούσα να έβλεπα ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μείωση της διαφοράς του ΠΑΣΟΚ από τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως βεβαιότητα περί της εισόδου στη Βουλή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ελπίζω λοιπόν ο αναγνώστης να αρχίσει να καταλαβαίνει τι ακριβώς παίζεται πίσω από αυτά που του δίνουν να βλέπει.
free counters