EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Έχουμε και πισίνα καλέ ναι!!!


Το καλοκαίρι επισκέφτηκα μια γνωστή μας, η οποία έχει φτιάξει ένα υπέροχο σπίτι πραγματικά. Έχει και πισίνα έξω για τα παιδιά, τα οποία ήταν ξετρελαμένα και όλη μέρα έκαναν βουτιές.
Γυρίζοντας στο σπίτι, σκεφτόμουν ότι ίσως είναι καλό να κάνω κι εγώ μια πισίνα στο σπίτι, για τα παιδιά στο μέλλον.
Χώρος υπάρχει γουάι νοτ?
Άλλωστε είναι γνωστό ότι η κολύμβηση είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις(ιδιαίτερα σε μικρές ηλικίες), η οποία καλύπτει όλο το μυικό σύστημα και δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένες μυικές ομάδες,ούτε καταπιέζει σε συγκεκριμένα σημεία τις αρθρώσεις για να δημιουργήσει μελλοντικό πρόβλημα.
Έχοντας ήδη κάνει μια μελέτη για το πόσιμο νερό και τους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει το χλώριο, που τοποθετείται από την πολιτεία για την απολύμανσή του, μου δημιουργήθηκε η απορία για βλάβες που μπορεί να προκαλέσει το χλώριο στις πισίνες.

ΙΔΟΥ!!!!!!



Το χλώριο ενοχοποιείται για τη ρινίτιδα!
Παιδιά που αθλούνταν σε πισίνα ανέπτυξαν ως ενήλικες τη νόσο!

Παιδιά που κολυμπούν συστηματικά σε πισίνες κινδυνεύουν να αναπτύξουν αλλεργική ρινίτιδα όταν γίνουν ενήλικες, ανακοινώνουν Γερμανοί ερευνητές.

Ο Δρ Υ. Kohlhammer από το GSF - Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο για το Περιβάλλον και την Υγεία στο Neuherberg και οι συνεργάτες του εκφράζουν την υπόθεση ότι παραπροϊόντα χλωρίωσης πισινών μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο ενδοθήλιο των πνευμόνων, οι οποίες επιτρέπουν μεγαλύτερη επαφή αλλεργιογόνων υλικών με αυτό και αύξηση του κινδύνου αλλεργικής ρινίτιδας.

Εξέτασαν 2.606 ενήλικες ηλικίας μεταξύ 35 και 44 ετών. Χρησιμοποίησαν προσωπικές συνεντεύξεις και
BLACK

ερωτηματολόγια για να συλλέξουν λεπτομερείς πληροφορίες για το ιατρικό ιστορικό και τις συχνότητες κολύμβησης σε πισίνες. Ατομα, τα οποία κολυμπούσαν σε χλωριωμένες πισίνες από 3 έως 11 φορές τον χρόνο στη σχολική ηλικία είχαν 74% μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν αλλεργική ρινίτιδα σε σύγκριση προς άτομα, τα οποία δεν κολύμπησαν ποτέ σε πισίνα σε σχολική ηλικία, όπως δείχνουν τα ευρήματα.

Περισσότερες πιθανότητες
Πρόσφατη έκθεση σε χλωριωμένη πισίνα αυξάνει επίσης τον κίνδυνο αλλεργικής ρινίτιδας. Άτομα τα οποία ανέφεραν έκθεση σε πισίνα συχνότερα από μια φορά την εβδομάδα για τους τελευταίους 12 μήνες είχαν 32% μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν αλλεργική ρινίτιδα σε σύγκριση προς άτομα που δεν εκτέθηκαν. Τελικά, άτομα τα οποία ανέφεραν οποιαδήποτε έκθεση κατά τη διάρκεια της ζωής τους σε χλωριωμένες πισίνες, είχαν 65% μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν αλλεργική ρινίτιδα από άτομα που δεν εκτέθηκαν σε πισίνες.

Οι συγγραφείς επισημαίνουν ότι οι συσχετίσεις μεταξύ πρόσφατης και σχολικής ηλικίας κολύμβησης σε πισίνες φάνηκαν να εξαρτώνται από τις δόσεις χλωρίωσης. Τα νέα ευρήματα συμφωνούν με αποτελέσματα παλαιότερων ερευνών, οι οποίες συνδέουν την έκθεση σε χλωριωμένες πισίνες με την «υπερδιαπερατότητα» των πνευμόνων, καθώς επίσης με βήχα που προκαλείται από σωματική άσκηση και με μεγαλύτερη συχνότητα άσθματος, επισημαίνει η ομάδα ερευνητών στη Journal of Allergy.

«Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια πάθηση με πολλές πιθανές παραμέτρους που την επηρεάζουν, συμπεριλαμβανομένων μεταβολών τρόπων ζωής, περιβαλλοντικών παραγόντων, έκθεσης σε αλλεργιογόνα και ανοσοποίησης. Η επαφή με παραπροϊόντα χλωρίωσης θα μπορούσε να μην είναι το κύριο αίτιο για μεγαλύτερες συχνότητες αλλεργικής ρινίτιδας, ιδιαιτέρως σε ενήλικες, αλλά θα μπορούσε να έχει σημαντική συμβολή σε αυτή την πολυπαραγοντική πάθηση» συμπεραίνουν οι ερευνητές.


Συσχέτιση του χλωρίου της πισίνας με το παιδικό άσθμα!

Οι έρευνα έγινε σε 341 παιδιά ηλικίας 10-13 χρονών τα οποία κολυμπούσαν με διαφορετική συχνότητα σε τρεις κλειστές πισίνες στις Βρυξέλλες και Βέλγιο. Το περιβάλον αυτών των πισίνων ήταν υψηλό σε χλώρο χλωριοενώσεις και παράγωγα χλωρίου.

Η μελέτη αφορούσε την περιεκτικότητα των ενώσεων που μπορούσαν να δημιουργηθούν σε πια πισίνα λόγω ου χλωρίου και την επίδρασή τους στα παιδιά.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΠΑΡΑΧΘΗΚΕ :

1. Η trichloramine, περιεκτικότητα 0.25 to 0.54 mg/[m.sup.3].
Η Trichloramine δημιουργείται όταν το χλώριο αντιδρά με οργανικές ουσίες όπως ιδρώτας και ουρία. Οι μελετητές υπέβαλλαν τους συμμετέχοντες στο πείραμα σε διάφορα τεστ, συμπεριλαμβανομένου και ερωτηματολογίου για το ιστορικό υγείας και pool attendance, an exercise-induced bronchoconstriction test, and a measurement of total serum and aeroallergen-specific IgE (a mediator of atopic asthma).

40 παιδιά βρέθηκαν να έχουν άσθμα,
Forty children had asthma, as indicated by previous doctor diagnosis or the exercise-induced bronchoconstriction test.

Παρατεταμένος χρόνος παραμονής και χρήσης σε πισίνες, βρέθηκε αναδείχθηκε ως ένας από τους πιο σημαντικούς προάγγελους του άσθματος, μετά το κληρονομικό άσθμα ή τον την αλλεργία σε φυτά και την εποχική αλλεργία που προκαλούν φλεγμονή των βλεννογόνων της μύτης και των ματιών.
Δημιουργεί κνησμό για στα μάτια και τη μύτη, φτάρνισμα, μια Έντονη υδαρής ρινική καταρροή, σχίσιμο των ματιών και and atopy atopy /at·o·py/ (at´ah-pe) μια γενετική προδιάθεση ανάπτυξης υπερευαισθησίας στα κοινά περιβαλλοντικά αντιγόνα (ατοπική αλλεργία), συνήθως εκδηλώνεται ως αλλεργική ρινίτιδα, αλλά και ως (μια γενετική τάση προς ανάπτυξη αλλεργιών).

Η συχνότητα και ο χρόνος παραμονής στην πισίνα συσχετίστηκε με την αυξημένη συχνότητα εμφάνισης του άσθματος μόνο σε παιδιά με αυξημένα επίπεδα IgE στον ορό. Όλα τα αποτελέσματα ήταν δοσοεξαρτώμενα και συνδέονται πιο στενά με παρουσία στην πισίνα πριν από την ηλικία των 7 ετών, γεγονός που υποδηλώνει ότι η έκθεση σε εσωτερικές χλωριωμένες πισίνες, ιδίως των μικρών παιδιών, δημιουργεί ατοπική αλλεργία και εξελίσσεται σε ανάπτυξη ατοπικού άσθματος παιδικής ηλικίας.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν μια πιθανή αντίδραση - ότι τα υποπροϊόντα του χλωρίου όπως η trichloramine διαταράσσουν το προστατευτικό επιθήλιο της αναπνευστικής οδού.

Τις διόδους του αέρα από τη μύτη στις κυψελίδες των πνευμόνων,συμπεριλαμβανομένου του φάρυγγα, λάρυγγα, την τραχεία, και βρόγχων της Αναπνευστικής οδού, επιτρέποντας τα αλλεργιογόνα να εισέλθουν στους πνεύμονες. Η υπόθεση αυτή υποστηρίζεται από προηγούμενες διαπιστώσεις της ίδιας ομάδας μελετητών, ότι δηλαδή τα παιδιά που χρησιμοποιούν μια εσωτερική πισίνα έδειξαν αυξημένα επίπεδα των δεικτών του αίματος που ανέφερουν βλάβη σε αυτές τις προστατευτικές μεμβράνες, ακόμη και μετά από μόλις 1 ώρα της έκθεσης.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι συχνή χρήση της πισίνας, ιδίως κατά τα αρχικά στάδια της ζωής, μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη του ατοπικού άσθματος. Δεδομένου ότι το ατοπικό άσθμα είναι μια μορφή νόσου που φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την επιδημία του παιδικού άσθματος και είναι μια χρόνια ασθένεια που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής, η μελέτη τονίζει την ανάγκη για προληπτικά μέτρα.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι η παρουσία στην πισίνες, ιδίως κατά τα αρχικά στάδια της ζωής, μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη της ατοπικής άσθματος. Δεδομένου ότι η ατοπική άσθμα είναι η μορφή της νόσου που εμφανίζεται σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την επιδημία του παιδικού άσθματος και είναι μια χρόνια ασθένεια που επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής, η μελέτη τονίζει την ανάγκη για προληπτικά μέτρα, η κατάσταση συγγραφείς.
Μία σωστή επιλογή είναι ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω των 7, ειδικά εκείνων που υποφέρουν από αλλεργίες, θα μπορούσε να αποφύγει τις έντονα χλωριωμένες πισίνες, με την ισχυρή μυρωδιά του χλωρίου στην επιφάνεια του νερού (για την εξωτερική πισίνα)ή τον θάλαμο (για εσωτερικές πισίνες).*

Πράγματι για να έχουμε τα ευεργετικά αποτελέσματα της κολύμβησης στην υγεία και την ψυχαγωγία των κολυμβητών σε πισίνα, θα πρέπει και τα κολυμβητήρια να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής, οι οποίοι επιβάλλουν:
1)Απολύμανση του νερού
2)Καθαριότητα του κολυμβητηρίου
3)Καθαριότητα των λουομένων
4)Αερισμός του χώρου, κατάλληλη θερμοκρασία του νερού κ.λ.π.

Εάν λοιπόν τα κολυμβητήρια δεν λειτουργούν σωστά και δεν πληρούν τα παραπάνω, υπάρχει κίνδυνος για την υγεία των κολυμβητών, υπό ορισμένες συνθήκες,
1)Απ' το χλώριο
Το χλώριο που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού της δεξαμενής κολύμβησης εισέρχεται στον οργανισμό των κολυμβητών με την εισπνοή, την επαφή με το δέρμα τους και το νερό που καταπίνουν. Η αυξημένη ποσότητα χλωρίου στο νερό της δεξαμενής κολύμβησης επηρεάζει την ποιότητα του νερού, αλλά επιβαρύνει και την ατμόσφαιρα του κολυμβητηρίου και μπορεί να προκαλέσει πόνο ή αίσθημα καύσου στα μάτια, στα αυτιά, στη μύτη, στα χείλη και στη γλώσσα των κολυμβητών, διαβρώσεις στα δόντια τους, καταρροή, έντονο βήχα, φαρυγγαλγία, αναπνευστική δυσχέρεια λόγω οιδήματος του φάρυγγα, βρογχόσπασμο κ.λπ.
Αλλά και η μειωμένη ποσότητα χλωρίου μπορεί να επιφέρει βλάβη στην υγεία των κολυμβητών και συγκεκριμένα μπορεί να συντελέσει στη μετάδοση λοιμογόνων παραγόντων που προκαλούν πνευμονία (από Legionella pneumophila), κοκκιωματώδη πνευμονίτιδα (από p. Aeruginosa) και φαρυγγοεπιπεφυκίτιδα (από τους αδενοϊούς 3,4,7α), γαστρεντερίτιδα, ηπατίτιδα, δερματίτιδα κ.λπ.

2)Απ' τις χλωραμίνες (Μονοχλωραμίνη, διχλωραμίνη, τριχλωραμίνη)
Οι χλωραμίνες αποτελούν προϊόν ένωσης του χλωρίου, που χρησιμοποιείται για την απολύμανση του νερού της δεξαμενής κολύμβησης, με την αμμωνία (NH3) και τα παράγωγά της, που προέρχονται από τα ούρα και τον ιδρώτα των κολυμβητών.
Όλες οι χλωραμίνες είναι πτητικές και εύκολα απομακρύνονται από το νερό της δεξαμενής κολύμβησης στον αέρα, είτε σε αεριώδη μορφή, είτε ως σταγονίδια, με μια ιδιάζουσα οσμή που είναι χαρακτηριστική του χώρου των κολυμβητηρίων. Έτσι, επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα κυρίως των κλειστών κολυμβητηρίων. Ειδικότερα, όμως, η τριχλωραμίνη (NCl3) επηρεάζει περισσότερο την ατμόσφαιρα των κλειστών κολυμβητηρίων, διότι είναι η πλέον πτητική σε σχέση με τις άλλες χλωραμίνες. Τα όρια έκθεσης στην τριχλωραμίνη (NCl3) είναι 0,5mg/m3 σε μεγάλη διάρκεια έκθεσης και 1,5mg/m3 σε μικρή διάρκεια έκθεσης. Η πυκνότητα των χλωραμινών επηρεάζεται από την ποσότητα του χλωρίου που χρησιμοποιείται για την απολύμανση της δεξαμενής κολύμβησης, από την αμμωνία στα ούρα και τον ιδρώτα των κολυμβητών, από τον αερισμό των κολυμβητηρίων, τη θερμοκρασία του νερού και το χρόνο παραμονής των κολυμβητών στο χώρο.
Οι χλωραμίνες είναι επικίνδυνες για την υγεία των κολυμβητών, διότι προκαλούν καταρροϊκή ρινίτιδα, βήχα, βρογχόσπασμο, βρογχική υπεραντιδραστικότητα, ερεθισμό στα μάτια τους, γι' αυτό συνιστάται να φορούν γυαλιά κολύμβησης κ.λπ

υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι απολύμανσης του νερού των κολυμβητηρίων, όπως:
1) Τη χλωρίωση του νερού.
2)Το σύστημα οζονοποίησης.
3)Το σύστημα ιονισμού.
4)Την υπεριώδη ακτινοβολία.
Η απολύμανση του νερού των κολυμβητηρίων του νομού Αττικής γίνεται με χλώριο σε αεριώδη ή υγρή ή στερεά μορφή και μόνο τα κολυμβητήρια του Ολυμπιακού Σταδίου (ΟΑΚΑ) χρησιμοποιούν όζον (Ο3) παράλληλα με μικρή ποσότητα NaOCl, βάσει των διατάξεων της Διεθνούς Κολυμβητικής Ομοσπονδίας (FINA).

http://swimming.about.com/od/allergyandasthma/Allergy_and_asthma_information_for_swimmers.htm

Όντας κολυμβήτρια από 5 χρονών σε πισίνα με αγωνιστική κολύμβηση έχω αρκετά σφραγίσματα στα δόντια μου που περιορίστηκαν μόλις σταμάτησα την κολύμβηση και χρόνια αλλεργική ρινίτιδα. Βέβαια εγώ καπνίζω κι όλας τα μωρά όμως όχι.

*ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΗΛΙΘΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ!!!!

The researchers studied 341 children aged 10-13 years who had attended, at varying rates, three indoor pools in Brussels, Belgium. Ambient levels of a highly reactive chlorine by-product by·prod·uct or by-prod·uct
n.
1. Something produced in the making of something else.

2. A secondary result; a side effect.

by-product
Noun

1. , trichloramine, ranged from 0.25 to 0.54 mg/[m.sup.3] at these pools. Trichloramine is created when chlorine reacts with organic matter such as sweat or urine. The researchers administered various tests to the participants, including a questionnaire about health history and pool attendance, an exercise-induced bronchoconstriction test, and a measurement of total serum and aeroallergen-specific IgE (a mediator of atopic asthma).

Forty children had asthma, as indicated by previous doctor diagnosis or the exercise-induced bronchoconstriction test. Cumulative time spent at swimming pools emerged as one of the most consistent predictors of asthma, just after family history of asthma or hay fever hay fever, seasonal allergy causing inflammation of the mucous membranes of the nose and eyes. It is characterized by itching about the eyes and nose, sneezing, a profuse watery nasal discharge, and tearing of the eyes. and atopy atopy /at·o·py/ (at´ah-pe) a genetic predisposition toward the development of immediate hypersensitivity reactions against common environmental antigens (atopic allergy), most commonly manifested as allergic rhinitis but also as (a genetic tendency toward developing IgE-mediated allergies).

Time spent at pools was associated with increased incidence of asthma only in children with elevated serum IgE. All the effects were dose-related and most strongly linked to pool attendance before the age of about 7 years, suggesting that attendance at indoor chlorinated pools, especially by young children, interacts with atopic status to promote the development of childhood atopic asthma.

The scientists suggest a possible mechanism--that chlorine by-products such as trichloramine disrupt the protective epithelial barriers of the respiratory tract respiratory tract
n.
The air passages from the nose to the pulmonary alveoli, including the pharynx, larynx, trachea, and bronchi.

Respiratory tract , allowing allergens to enter the lungs. This idea is supported by earlier findings from the same team that children who used an indoor pool showed increased levels of blood markers that indicated damage to these protective membranes, indeed after as little as 1 hour of exposure.

The findings suggest that regular attendance at pools, especially during early life, can promote the development of atopic asthma. Given that atopic asthma is the form of the disease that appears largely responsible for the childhood asthma epidemic and is a chronic disease that greatly affects quality of life, the study points to the need for preventive measures, the authors state. One option is that children younger than 7, especially those with allergies, could avoid strongly chlorinated swimming pools, as identified by a strong smell of chlorine at the surface of the water (for outdoor pools) or inside the enclosure (for indoor pools).

http://www.thefreelibrary.com/Swimming+in+allergens%3F+Pool+use+and+asthma.-a0160558968

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.onlinecasinos.gd]Online casinos[/url], also known as operative casinos or Internet casinos, are online versions of notable ("go around and mortar") casinos. Online casinos ok gamblers to extemporize and wager on casino games downright the Internet.
Online casinos habitually give out up respecting trade odds and payback percentages that are comparable to land-based casinos. Some online casinos formal higher payback percentages with a assume trust to preference for gismo games, and some produce extinguished payout bulk audits on their websites. Assuming that the online casino is using an correctly programmed unspecific region a itemize up generator, log games like blackjack clothed an established entertain edge. The payout wink of an eye as a replacement in the entertainment of these games are established at the beck the aegis the rules of the game.
Dissimilar online casinos sublease or attend to their software from companies like Microgaming, Realtime Gaming, Playtech, Intercontinental Blueprint Technology and CryptoLogic Inc.

Ανώνυμος είπε...

[url=http://www.realcazinoz.com]casinos online[/url], also known as accepted casinos or Internet casinos, are online versions of great ("chunk and mortar") casinos. Online casinos ok gamblers to extemporize and wager on casino games persistence the Internet.
Online casinos superficially forth odds and payback percentages that are comparable to land-based casinos. Some online casinos bid on on higher payback percentages as a pharmaceutical looking looking for quarter automobile games, and some bruit approximately payout profession audits on their websites. Assuming that the online casino is using an fittingly programmed indefinitely convoy generator, matter games like blackjack implore to allowing for regarding an established look a face edge. The payout limelight voyage of origination of these games are established at pressing the rules of the game.
Numerous online casinos lease or obtaining their software from companies like Microgaming, Realtime Gaming, Playtech, Supranational Deception Technology and CryptoLogic Inc.

free counters