EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Νέοι κανονισμοί ελέγχου των φορητών υπολογιστών στα αεροδρόμια των ΗΠΑ


Νέους κανονισμούς εξέδωσε η κυβέρνηση Ομπάμα σχετικά με τον έλεγχο των φορητών υπολογιστών και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών στα αεροδρόμια των Ηνωμένων Πολιτειών, λόγω διαμαρτυριών για παραβίαση των προσωπικών και συνταγματικών δεδομένων.

Το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, ωστόσο, υπεραμύνθηκε των υφιστάμενων πρακτικών, τις οποίες κρίνει απαραίτητες για τον εντοπισμό πληροφοριών σχετικά με πιθανή τρομοκρατική δράση και άλλη εγκληματική δράση, όπως παιδική πορνογραφία και παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων.
«Με τις νέες οδηγίες που ανακοινώθηκαν σήμερα επιτυγχάνεται ισορροπία ανάμεσα στο σεβασμό των
Fatsa TV

ελευθεριών του πολίτη και τα προσωπικά δεδομένα των ταξιδιωτών, ενώ ταυτόχρονα το υπουργείο θα έχει στη διάθεσή του τα μέσα για τη λήψη της αναγκαίας νομικής δράσης με στόχο τη φύλαξη των συνόρων μας», δήλωσε την περασμένη Πέμπτη η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Στη διάρκεια των ελέγχων στα αμερικανικά αεροδρόμια, συχνά ζητείται από τους ταξιδιώτες να ενεργοποιήσουν τους φορητούς τους υπολογιστές προκειμένου να διερευνηθεί το περιεχόμενό τους, γεγονός που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τις οργανώσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα τους νέους κανονισμούς, ωστόσο, οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά τη διαχείριση υλικού με νομικό ή επιχειρηματικό περιεχόμενο ή άλλα προσωπικά δεδομένα, όπως ιατρικά αρχεία ή πληροφοριακό υλικό που μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι.


free counters