EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Video από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη βουλή


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μικρή σε συμμετοχή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σύνταγμα. Η απόδειξη είναι ότι για μια ακόμη φορά η κομματική πολιτεία έδειξε τη δύναμή της. H έκκληση των Blogs ΔΕN είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Μία ακόμη επιβεβαίωση των πολιτικών ότι ο βαθμός επηρεασμού είναι ακόμη μικρός. Εμείς ο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ" αν και ΔΕΝ είμαστε εμπνευστές αυτής της κίνησης διαμαρτυρίας συμμετείχαμε με τη παρουσία μας συμβολικά ως bloggers. Οι πολίτες κινητοποιούνται σε εκκλήσεις που συμφωνούν με το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας και εμείς ως πολίτες συμμετείχαμε ενεργά.
Στη χθεσινή διαδήλωση στα Προπύλαια, όπως και στη σημερινή διαμαρτυρία έξω από τη βουλή είδαμε κυρίως μεμονωμένους ενεργούς πολίτες και μικρές ομάδες από τα λεγόμενα μικρά κόμματα της αριστεράς.

Τώρα που άρχισα να γράφω, διαβάζω σε e-mail:
με τίτλο: Στην αρχή η Συγκέντρωση έκανε κοιλιά!... (με υπέρτιτλο: Ερασιτεχνικό φωτορεπορτάζ από την Διαμαρτυρία στο
ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνταγμα για το Κάψιμο των Δασών)
Ίσως γιατί οι Αστυνομικοί και οι κάμερες των δημοσιογράφων, (η οι Δημοσιογράφοι και οι κάμερες των Αστυνομικών), ήταν διπλάσιοι από τους διαμαρτυρόμενους και χαριεντιζόμενους.
Ίσως γιατί δεν είχαν έλθει όλοι... οι Bloggers (μπορεί να μη τους το επέτρεψαν οι διευθυντές τους)!!

Τάδε έγραψε κάποιος Βασίλης Σκοπελίτης ο οποίος ισχυρίζεται ότι έκανε, "Ερασιτεχνικό φωτορεπορτάζ από την Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για το Κάψιμο των Δασών".

Μάλιστα...δικαιολογείται ο άνθρωπος λόγω Αυγούστου.

Εμείς βλέπουμε ότι ο λαός έχει αρχίσει να εμπιστεύεται τα blogs σε αξιοπιστία, τώρα αν ο κύριος Σκοπελίτης βλέπει σε κάθε blog να υπάρχει και αφεντικό κάτι θα ξέρει παραπάνω... προφανώς "εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια". Θα συμφωνούσαμε με τα υπόλοιπα που έγραψε, αλλά με τη γενίκευση διαφωνούμε κάθετα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν σε ποσοστά τη μεγαλύτερη συμμετοχή. Το παραπάνω video είναι από το τέλος της συγκέντρωσης , όπου ήθελαν οι υποστηριχτές Τρεμόπουλου να δείξουν την αισθητή τους παρουσία...χυδαιολογώντας στα ΜΑΤ. Ήταν σαφώς μια αφελής κίνηση εντυπωσιασμού να κοινοποιηθεί η ενεργή συμμετοχή τους μιας και τόσες μέρες όλα σχεδόν τα blogs έγραφαν για την απουσία Τρεμόπουλου.

Ευτυχώς κάποιος που διέθετε ψυχραιμία και η παράσταση έληξε.

Σημειώνουμε και επισημαίνουμε την άψογη συμπεριφορά των ανδρών των ΜΑΤ. Αυτό μας προξένησε από χθες εντύπωση, στη διαδήλωση Ηλιόπουλου και επιβεβαιώθηκε και σήμερα: ή πάμε για εκλογές σύντομα και οι εντάσεις δημιουργούν κακό κλίμα ή τα ζωηρά παιδιά των ΜΑΤ είναι ακόμη σε καλοκαιρινή άδεια. Αυτό το συζητάγανε σε πηγαδάκια αρκετές παρέες και απορούσαν με την άψογη συμπεριφορά τους.
Άρα το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι και αυτοί είναι σαν και εμάς, με τη διαφορά ότι αυτοί εκτελούν εντολές. Τι πιο φυσικό και για αυτούς να συναισθάνονται το δίκαιο των διαδηλωτών αφού και οι ίδιοι και για τα δικά τους προβλήματα με παρόμοιες διαμαρτυρίες τα εκφράζουν.

Σήμερα για πρώτη φορά είδαμε στη ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (Μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ) να πλαισιώνεται και από τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Στέφανο Τζουμάκα. Βέβαια ο συγκεκριμένος πολιτικός είναι ο εμπνευστής, που επί υπουργίας του η δασοπυρόσβεση από τους δασικούς ανετέθη στους πυροσβέστες με τα γνωστά χρόνια προβλήματα. Μα κύριε υπουργέ όταν έχεις πολιτικό παρελθόν δεν το εξαφανίζεις με την όποια συμμετοχή σου σε διαμαρτυρίες ενάντια στο σύστημα. Είναι σαν κάποιος πατροκτόνος να διαμαρτύρεται που έγινε ορφανός. Όλα έχουν και κάποια όρια, αρκεί να ξέρεις τι θες να κάνεις στη ζωή σου. Η πολιτική που έχει καταγραφεί καταγράφηκε ιστορικά, είναι σαν τη καρδάρα του τσοπάνη, που όταν του χυθεί το γάλα ΔΕΝ μαζεύεται και αν μαζευτεί ΔΕΝ πίνεται... χρειάζεται πολλά σουρωτήρια για να καθαρίσει.

Μας κατηγορούν πολύ ότι τα βάζουμε με τους πολιτικούς. Αυτό θα θέλαμε να το κάνουμε ένα νέο θέμα αν μας τεθεί με e-mail. Προς το παρόν πληροφορούμε τους φίλους αναγνώστες μας ότι η θέση η δική μας είναι η πρώτα η κοινωνία των πολιτών και μέσα από αυτούς να αναδεικνύονται οι έμπιστοι αντιπρόσωποί μας.

Που ακούστηκε αυτό; μονιμότητα στο επάγγελμα πολιτικός; ΝΑΙ στην Ελλάδα υπάρχει γιατί ακόμη η νοοτροπία του ¨καλοχαιρέτα" ΔΕΝ έχει αποβληθεί. Σιγά-σιγά όμως η κοινωνία βλέπει ότι αυτός ο τόπος ΔΕΝ προχωράει μπροστά με τη παγιωμένη κάστα των πολιτικών και μάλιστα οικογενειοκρατίας, φίλων και κουμπάρων. Η κοινωνία θα αλλάξει όταν μέσα από τα σπλάχνα της αναδειχθούν νέα πρόσωπα άφθαρτα και χωρίς να έχουν τη στάμπα της διαπλοκής με προσωπικές επιλογές διάφορων παραγόντων.

Νάσος

Σχετικά:TVXS.gr
free counters