EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Skiathos




Περισσότερες από 60 παραλίες κοσμούν τη Σκιάθο, την πατρίδα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του φημισμένου Έλληνα συγγραφέα.

Απέχει μόλις 2,4 μίλια από τις ακτές του νοτίου Πηλίου και 4 μίλια από τη Σκόπελο.
Έχει έκταση 48 τ.χλμ, μήκος 12 χλμ και πλάτος 9 χλμ. Η νότια πλευρά του νησιού γνωρίζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, ενώ η βόρεια παραμένει ανεξερευνητη.

Το 14o αιώνα, οι κάτοικοι της πόλης της Σκιάθου εγκατέλειψαν τον τόπο τους, που ήταν το κέντρο του νησιού από την αρχαιότητα, και έχτισαν τη νέα πρωτεύουσα σ' έναν ψηλό βράχο
δίπλα στη θάλασσα, στο βόρειο μέρο του νησιού, στο Κάστρο. Μετά την ελληνική επανάσταση, η πόλη της Σκιάθου έγινε το κέντρο του νησιού.

Μπροστά από την πόλη της Σκιάθου βρίσκεται το Μπούρτζι, ένας κατάφυτος λόφος, πάνω σε μια μικρή Χερσόνησο. Στο Μπούρτζι βρίσκεται το πολιτιστικό κέντρο του δήμου Σκιάθου, που φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους και κυρίως το καλοκαίρι με την ονομασία "Όνειρο στο κύμα".

Tο σπίτι του σημαντικού νεοέλληνα συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που βρίσκεται στο κέντρο του οικισμού της Σκιάθου, είναι χώρος αναφοράς πολλών επισκεπτών του νησιού.
Με σύγχρονο πρόσωπο και πλήθος άνετων τουριστικών μονάδων, από ξενοδοχεία πολυτελείας, μέχρι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, η Σκιάθος προσφέρεται για τουρισμό υψηλών προδιαγραφών, ενώ η μεγάλη τουριστική ανάπτυξη δεν στέρησε τη Σκιάθο από την αρχιτεκτονική της κληρονομιά.

Οι πολυσύχναστες κοσμικές παραλίες, οι ταβέρνες, τα μπαρ και τα κλαμπ ικανοποιούν όλα τα γούστα. Στις παραλίες του νησιού τα θαλάσσια σπορ γίνονται μια ξεχωριστή εμπειρία.
Η Μεγάλη Άμμος, ο Τρούλος, η Μπανάνα, ο Τζανεριάς, το Σκληθρί, η Αγία Παρασκευή, ο Μαραθιάς, το Μανδράκι, ο Ελιάς, ο Ασέλινος, ο Κεχριάς, τα Λιμενάρια, ο Τσουγκριάς, η παραλία Βασιλιάς, η Αχλαδιά, η Καναπίτσα, το Καλαμάκι, οι παραλίες Κολιός, τα Λαλάρια και ο Βρωμόλιμνος είναι μόνο μερικά από τα σημεία που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.Η πιο γνωστή παραλία της Σκιάθου, οι Κουκουναριές, έχει ανακηρυχθεί τρίτη καλύτερη παραλία της Μεσογείου.

Η Σκιάθος προσφέρει πλουσιοπάροχα ανέσεις υψηλών προδιαγραφών για κοσμοπολίτικες διακοπές με ένταση, αλλά και ηρεμία.

travellgreece


Skiathos

The coastline of Skiathos - the island famed as the birthplace of the Greek writer Alexandros Papadiamantis - is adorned with more than 60 beaches.

The island lies just 2.4 miles from the shore of southern Pilion and 4 miles from Skopelos.
It covers an area of 48 square kilometres, is 12km long and 9km wide. The southern coast of the island has undergone heavy tourist development, while the northern coast is still unspoiled and unexplored.

Megali Ammos, Troulos, Banana, Tzanerias, Sklithri, Aghia Paraskevi, Marathias, Mandraki, Elias, Aselinos, Kehrias, Limenaria, Tsoungrias, Vasilias, Ahladia, Kanapitsa, Kalamaki, Kolios, Lalaria and Vromolimnos - these are just some of the many places worth visiting.

Skiathos
' best-known beach, Koukounaries, has been declared the third best beach in the whole Mediterranean. Skiathos is full of high-quality amenities for cosmopolitan holidays, offering lively excitement or peaceful relaxation - just as the visitor chooses.
free counters