EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Το Déjà vu της περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας


Oλα τα μέσα πληροφόρησης (tv, εφημερίδες, διαδίκτυο), τις τελευταίες ημέρες, ασχολήθηκαν με το θέμα της φωτιάς προβάλλοντας την οικολογική τους συνείδηση.

Άραγε πόσοι από όλους αυτούς έχουν οικολογική συνείδηση κι επίγνωση του παγκόσμιου περιβαλλοντολογικού προβλήματος, και πόσοι ασχολούνται με ένα θέμα που απλά πουλάει?

Θυμόμαστε τι είχε συμβεί 2 χρόνια πριν. Αν παρακολουθήσουμε τι συμβαίνει σήμερα, είναι σαν να ζούμε ένα Déjà vu.

Όλοι αυτοδιαφημίζονται σαν ο Ουσείν Μπολτ της περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας, παίρνοντας μέρος σ’έναν αγώνα ταχύτητας που θα τελειώσει πολύ σύντομα. Και τότε, το θέμα δεν θα πουλάει τόσο και θα ξεχαστεί. Το θέμα του περιβάλλοντος δεν θα είναι επίκαιρο, και θα το θάψουν κάπου βαθειά στη συνείδησή τους, περιμένοντας μια καινούργια οικολογική καταστροφή για να το ξεθάψουν.

Έπειτα θα ψάχνουν, πάλι, να βρουν τους υπαίτιους, εξαπολύοντας βολές προς κάθε κατεύθυνση. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στον καθρέφτη γιατί είναι και αυτοί συνένοχοι, όπως όλοι μας που η συνείδησή μας αφυπνίζεται μόνο περιστασιακά.

Όλα αυτά τα παχύδερμα που εναλλάσσονται στην εξουσία δεν πρόκειται να νοιαστούν, μας το έχουν αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια.

Μόνο η καθημερινή αφόρητη πίεση μπορεί να τους ταρακουνήσει.

Ας το συνειδητοποιήσουμε. Το θέμα του περιβάλλοντος είναι επίκαιρο 365 ημέρες το χρόνο.

the traveller

free counters