EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Νέα ιατρική γνωμάτευση για τον Θοδωρή Ηλιόπουλο



ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ

19/08/2009


Εξέτασα σήμερα στο Νοσοκομείο Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού τον κ. Θεόδωρο Ηλιόπουλο, που διανύει την 41η ημέρα απεργίας πείνας. Έχει σημαντική (>20%) απώλεια σωματικού βάρους, με σοβαρή απώλεια μυϊκής μάζας (Ζυγίζει σήμερα 47.7 Kg).

Είναι εμφανώς καταβεβλημένος και ωχρός με ταχυκαρδία, αστάθεια βαδίσεως και αδυναμία παρατεταμένης ορθοστάτησης – τρόμο στην όρθια θέση. Από το φύλλο παρακολούθησής του φαίνεται ότι συχνά εμφανίζει χαμηλή αρτηριακή πίεση και ορθοστατικά με χαμηλά σάκχαρα ορού. Αναφέρει προλιποθυμικό επεισόδιο την 18η 8ου 2009.

Από τον εργαστηριακό του έλεγχο συνάγεται κατάσταση βαριάς υποθρεψίας με χαμηλή χοληστερίνη, ουρία, κρεατινίνη, και επηρεασμένη γενική αίματος (λευκοπενία, αναστροφή τύπου λευκών, θρομβοπενία).

Λόγω ξηροφθαλμίας (ανεπάρκεια βιταμίνης Α;) συνιστάται άμεση έναρξη Caps Eviol A 1X1.

Συμπερασματικά, διατρέχει σοβαρότατο κίνδυνο, όχι μόνον επιπλοκών από το καρδιαγγειακό σύστημα και το κεντρικό νευρικό σύστημα – οφθαλμούς, αλλά και αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων.

Η μεταφορά του σε κρατικό νοσοκομείο με προοπτική παροχής φροντίδας από πολλές ιατρικές ειδικότητες και δυνατότητα ανάνηψης άν χρειαστεί, είναι επιβεβλημένη.

[από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο»]


exoapotinvouli

free counters