EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Μ΄ ανάβεις καριόλη μου...



Μετά από 3 μέρες διακοπές στην κόλαση, επιστρέφω πιο hot από ποτέ.



Τα είπα με τον αρχιδιά-ολο Κώστα Καραμανλή, είδα και τον ρ-υπασπιστή Προκόπη Παυλόπουλο και γύρισα.



Ήταν καλό που τους γνώρισα από τόσο κοντά, πήρα μέτρα για το καζάνι στο οποίο θα μπουν σαν κουράδες, το συντομότερο.

itsaousa


Εύχομαι και ελπίζω να καεί όχι το σπίτι τους, αλλά η ζωή τους ολόκληρη. Έτσι, για τον χαβαλέ μου.
Και λίγο πριν τον επιθανάτιο ρόγχο, να τους πιάσουν οι τύψεις για όσα έκαναν μέχρι σήμερα, σε όλα τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκαν.




Κάποιοι φίλοι γνωρίζουν ότι μένω κάπου ανάμεσα στη Δροσιά, Άνοιξη και Σταμάτα.



Σε ένα σπίτι που νοίκιασα πριν 2 χρόνια, ένα σπίτι μέσα στο δάσος, παράνομα χτισμένο 120 τετραγωνικά, ενώ δικαιούται μόνο τα 50.
Κι αυτό επειδή ο παπούς της ιδιοκτήτριας είχε μαντρί κάποτε εδώ, με παλιό κτίσμα μέσα. Όταν υπάρχει παλιό κτίσμα, δικαιούσαι να το αναστηλώσεις.
Βέβαια η ιδιοκτήτρια δεν το αναστήλωσε, έκανε αποθήκη το παλιό και έχτισε ένα διώροφο σπίτι στη μέση του οικοπέδου. Όπως και όλοι οι γείτονες τριγύρω.



Το οικόπεδο 2 στρέμματα, γεμάτο πανύψηλα πεύκα. Σαν όλα τα άλλα εδώ.



Αυτή η ιστορία οικοδόμησης του σπιτιού που μένω είναι πανομοιότυπη με δεκάδων εκατοντάδων σπιτιών σε όλη την έκταση που κάηκε από την Παρασκευή το βράδυ.


Αναμφισβήτητα υπέροχο περιβάλλον, αν και εγώ αναγκάστηκα να το νοικιάσω γιατί μου έπεφτε πολύ μακριά. Όμως όταν αναζητάς επειγόντως σπίτι μέσα στο χειμώνα και έχεις σκύλους και γάτες, μόνο κάτι τέτοιο θα βρεις.



Και έχουμε και λέμε: είναι παλιάνθρωποι όσοι χτίζουν έτσι, είμαι παλιάνθρωπος κι εγώ που νοίκιασα ένα τέτοιο σπίτι. Πάνω από όλα όμως, είναι σάπια και ανίκανη η εκάστοτε κυβέρνηση που επιτρέπει για λόγους ψηφοθηρίας να χτίζονται έτσι τα σπίτια.



Και ω, τι ωραίο, χτυπιόμαστε αν μας καεί ένα τέτοιο σπίτι και ακόμα πιο ωραίο, η πυροσβεστική την ώρα της φωτιάς παλεύει να το σώσει αφήνοντας το δάσος να καίγεται.



Όπως και να έχει όμως, πάνω από όλα ευθύνεται η όποια κυβέρνηση που λόγω ανικανότητας, ελλείψεων και υποδομών, συμβάλλουν στις τεράστιες, καταστροφικές πυρκαγιές.


Εδώ μπαίνουν ο Καραμανλής και ο Παυλόπουλος, και η όποια τους διακυβέρνηση.
Ο μεν πρώτος γιατί λέει μόνο μαλακίες για νόμους του ΠΑΣΟΚ που αναρωτιέμαι γιατί δεν άλλαξε τόσα χρόνια αφού τους θεωρεί εγκληματικούς και ο δε Παυλόπουλος γιατί μιλάει (χέζει) για άψογο συντονισμό που παρεμποδίστηκε από τους ισχυρούς ανέμους και τη μορφολογία του εδάφους.
Ίσως και από μια χελώνα που έτρεχε να σωθεί εμποδίζοντας τα πυροσβεστικά.
Παπαριές που αξίζουν ροχάλα και από παιδάκια του νηπιαγωγείου.



Το χειρότερο δε, είναι πως μετά την καταστροφή του 2007 για την οποία είναι απολύτως υπεύθυνη η παρούσα εμετική κυβέρνηση, η μεγαλύτερη καταστροφή που έχουν δει τα μάτια μου εκτός από την τωρινή, δεν ενδιαφέρθηκε, δεν οργανώθηκε, δεν νοιάστηκε να προλάβει μια παρόμοια, αυτή που ζούμε τις τελευταίες ημέρες.

Με τι αρχίδια, θα πει κανείς; Σωστό κι αυτό.



Δυο τεράστιες οικολογικές καταστροφές, που καμία άλλη κυβέρνηση στα χρονικά της σύγχρονης ιστορίας δεν ολοκλήρωσε.



Καμία άλλη κυβέρνηση δεν είναι ικανή να φέρει το χάος όπως αυτή που έχουμε και την οποία πολλοί μαλάκες εξέλεξαν και την εμπιστεύτηκαν μετά τις φωτιές του 2007.



Και που ελπίζω στις επερχόμενες εκλογές αυτοί οι παλιομαλάκες που την ψήφιζαν ως τώρα, αν δεν ψηφίσουν κάτι άλλο, την ημέρα των εκλογών να βάλουν τα χέρια τους στον κώλο τους βαθιά και να μην τα βγάλουν από κει αν δεν κλείσουν οι κάλπες.



Το σπίτι μου δεν κάηκε, παρότι η φωτιά πέρασε από δίπλα του.
Ποιος ξέρει αν θα καεί του χρόνου. Ευτυχώς που θα μετακομίσω και πάλι.



Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι οι πρώτες σκηνές που είδαν τα μάτια μου όταν ξύπνησα το Σάββατο.
Δεν περιγράφεται το συναίσθημα.

Εννοείται ότι μάζεψα τα ζώα μου και κατέβηκα στο πατρικό μου στο Χαλάνδρι.
Ας καιγόταν. Ούτε ρούχα δεν πήρα.
Με τις σαγιονάρες έφυγα.

Μου φαινόταν ιεροσυλία να πάρω πράγματα, να σώσω πράγματα, μέσα σε αυτή την κόλαση.



Σημείωστε ότι από το πρωί του Σαββάτου, μέχρι το απόγευμα που έφυγα, δεν είδα παρά μόνο 2 ελικόπτερα, τα οποία μάλλον αναγνωριστική πτήση έκαναν αφού δεν έριξαν νερό.



Γι αυτό κάηκε το σύμπαν την Κυριακή. Εκτιμούσαν την κατάσταση από το Σάββατο.


Χώρια που με 10 αεροπλάνα και 8 ελικόπτερα, δουλειά δεν γίνεται.

Ούτε ιπτάμενους κουβάδες δεν αγόρασαν οι πούστηδες μετά το ολοκαύτωμα της Πελοποννήσου.




Αν δεν πάρουν 1% στις εκλογές κι αυτό επειδή θα αυτοψηφιστούν μαζί με τα σόγια τους, να πάνε να γαμηθούνε οι κωλοέλληνες που θα τους ψηφίουν.
Να καεί το σπίτι τους μέσα στην πλατεία Κολιάτσου, μόνο το δικό τους διαμέρισμα από τη μια και μοναδική μουριά που υπάρχει στο πεζοδρόμιο.

itsaousa
free counters