EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Σοκ του ΟΗΕ για το κέντρο μεταναστών Λέσβου


«Ενα δωμάτιο στεγάζει περισσότερες από 150 γυναίκες και 50 βρέφη, πολλά από τα οποία πάσχουν από ασθένειες που οφείλονται στο συνωστισμό και την έλλειψη συνθηκών υγιεινής του κέντρου»... Αυτή την εικόνα μετέφεραν οι επιθεωρητές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ γα τους Πρόσφυγες (UNHCR), μετά την επίσκεψή τους στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στην Παγανή της Λέσβου.

Οι επιθεωρητές της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες χαρακτήρισαν απαράδεκτες τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών, τονίζοντας πως περισσότεροι από 850 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 200 ασυνόδευτα παιδιά, στην πλειοψηφία τους από το Αφγανιστάν, κρατούνται υπό άθλιες συνθήκες στην Παγανή της Λέσβου.

"Το προσωπικό της UNHCR χαρακτήρισε την κατάσταση του κεντρου απαράδεκτη", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Αντρέι Μάχετσιτς, σημειώνοντας πως στοιβάζονται 800 άνθρωποι σε ένα κέντρο, χωρητικότητας 250-300 ανθρώπων.

Οι επιθεωρητές επισκέφτηκαν το κέντρο στις αρχές της εβδομάδας και σύμφωνα με τον Αντρέι Μάχετσιτς,"υπέστησαν σοκ από την ..........
κατάσταση που επικρατεί στην εγκατάσταση". Ο ίδιος σημείωσε πως "η κατάσταση στην Παγανή είναι ενδεικτική των ευρύτερων προβλημάτων που σχετίζονται με την παράνομη μετανάστευση και το σύστημα ασύλου της Ελλάδας".

Ακόμη, πρόσθεσε ότι η ελληνική ακτοφυλακή έχει αναφέρει ότι το 2008 μπήκαν στη χώρα 2.648 ασυνόδευτα παιδιά, αλλά πιστεύεται ότι ο αριθμός τους είναι μεγαλύτερος και η είσοδός τους πέρασε απαρατήρητη.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ


free counters