EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Τα βιοκαύσιμα … στέρεψαν

biofuel

Ενώ κάποτε η ανάπτυξη της αμερικανικής βιομηχανίας βιοκαυσίμων θεωρούταν ως η απόλυτη λύση για το περιβάλλον και για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας, σήμερα έχει φτάσει σε ένα απότομο τέλος. Τα δύο τρίτα των αμερικανικών διυλιστηρίων παραγωγής biodiesel, δηλαδή δεκάδες εργοστάσια, βρίσκονται σε αργία ενώ πολλές εταιρίες έχουν ήδη κλείσει.

Ο λόγος γι αυτή την εξέλιξη είναι ότι εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης, των χαμηλών τιμών του πετρελαίου και των γραφειοκρατικών εμποδίων, η βιομηχανία των βιοκαυσίμων κρίνεται πλέον ως ασύμφορη. Η παρούσα κρίση μπορεί να φοβίσει ακόμη περισσότερο τους επενδυτές και έτσι να διακοπεί και η εξέλιξη ακόμη πιο σύγχρονων ενεργειακών τεχνολογιών, που υπόσχονται περισσότερα από ότι η πανταχόθεν συκοφαντημένη αιθανόλη που παράγεται με βάση το καλαμπόκι.

«Αν οι επενδυτές χάνουν τα χρήματά τους στα βιοκαύσιμα της πρώτης γενιάς, τότε σας εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξουν επενδύσεις σε νεότερες τεχνολογίες…» λέει ένας οικονομικός αναλυτής. Σε μια μάλιστα προβεβλημένη περίπτωση, κάποια εταιρία που ήταν να προμηθεύσει το 70% των βιοκαυσίμων στην Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας, φέρεται να εξαπάτησε τους επενδυτές της με αποτέλεσμα να χαθούν οι «πράσινοι στόχοι» που είχε θέσει η κυβέρνηση.

ANTI WEBLOG

free counters