EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ





Το πρωί της Πέμπτης, επισκέφθηκε το Θοδωρή Ηλιόπουλο στο νοσοκομείο των Δικαστικών Φυλάκων Κορυδαλλού, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους βουλευτές Θ. Δρίτσα και Γ. Μπανιά, τον Κ. Μαρματάκη από την Γραμματεία των Δικαιωμάτων του Συνασπισμού, ένα μέλος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο και τον Γ. Μουζαλα από τους Γιατρούς του Κόσμου.


Χθες, Πέμπτη 20 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδας και έπειτα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο, δόθηκε συνέντευξη τύπου για την υπόθεση του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου, προφυλακισμένου από τις 18/12ου στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενος για τη συμμετοχή του στα γεγονότα του Δεκέμβρη και απεργού πείνας από τις 10 Ιουλίου.
Την συνεντευξη τύπου άνοιξαν οι συνήγοροι του Νίκος Μαβιδης και Ιωάννα Κουρτοβικ δίνοντας για άλλη μια φορά έμφαση στην αδικία που υπόκειται ο Θοδωρής Ηλιόπουλος και για την εμπάθεια και την εκδικητικοτητα από πλευράς του Δικαστικού Σώματος στο πρόσωπο του. Ενημέρωσαν για την αίτηση αποφυλάκισης που κατατέθηκε το πρωί της ίδιας μέρας και τα στοιχεία που επισύναψαν στην αίτηση (ψηφίσματα από Α’ βαθμια σωματεία, από την ΑΔΕΔΥ, την ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις 3.500 υπογραφές για την αποφυλάκιση του Θ. Ηλιόπουλου).
Η Όλγα Κοσμοπουλου, γιατρός του Θ. Ηλιόπουλου αφού έδωσε την εικόνα για την κατάσταση της υγείας του και την επικινδυνότητα στην οποία βρίσκεται η ζωή του παρατήρησε «Πρώτη φορά σημειώνεται να κρατείται τόσες μέρες απεργός πείνας στο κελί του, ενώ οι επισημάνσεις των γιατρών για άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο γίνονται εδώ και 20 μέρες!»την εισήγηση της έκλεισε και με την ιδιότητα της ως μέλος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ λέγοντας ότι «αν σχεδιάζουν ένα θύμα θα μας βρουν απέναντι τους!»
Από τους Γιατρούς του Κόσμου ο Γ. Μουζαλας, ο οποίος και εξέτασε τον Θ. Ηλιόπουλο το πρωί κατά την επίσκεψη του κλιμακίου δήλωσε: «είναι καθαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Ο ασθενής κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή στα πλαίσια πολυσυστηματικης νόσου που σημειώνεται στους απεργός πείνας.
Ο Γ. Μπανιάς τόνισε ότι το θέμα είναι πάντα η άμεση αποφυλάκιση του Θ. Ηλιόπουλου ότι αυτό είναι μια ένδειξη από την ηγεσία, της βαρβαρότητας απέναντι στην κοινωνία.
Ο Θ. Δριτσας μίλησε για υπέρβαση και αυθαιρεσια, αναφερομενος στην απόφαση. Στο τέλος της εισήγησης του δήλωσε: «ο Θοδωρής Ηλιόπουλος δίνει αγώνα αξιοπρέπειας και μας αφορά όλους!»¨
Ο Άρης Μουσιωνης,πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γιατρός έκανε έκκληση για συντονισμό των κινήσεων ώστε να διαφυλαχτεί το δικαίωμα στη Ζωή. «Ο αγώνας του Θοδωρή Ηλιόπουλου είναι βαθύτατα πολιτικός και μας αφορά όλους.»
Ο Ερνέστο Αγγελής από τα ΕΕΚ δήλωσε την πλήρη υποστήριξη στις κινήσεις για την απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου και ο αγώνας αυτός είναι τιμή για το κίνημα!»
Ο Γ. Παρασκευοπουλος εκ μέρους των οικολόγων Πράσινων δήλωσε: «τονίζοντας τις μαύρες τρύπες στα ανθρώπινα δικαιώματα, Ενώνουμε τη φωνή μας στο κίνημα»
Την συμπαράσταση στον αγώνα του Θ. Ηλιόπουλου εξέφρασε και ο Γ. Δάφνης εκπρόσωπος της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

από ΣΤΟΧΑΣΜΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ

free counters