EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Η Δεξιά "δολοφονεί" τον Θοδωρή Ηλιόπουλο! Εμείς θα το ανεχτούμε;


Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Συνελήφθη στις 18 Δεκεμβρίου 2008 επί της οδού Ακαδημίας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από τη Νομική Σχολή Αθηνών μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών! Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος έχει 4 αυτόπτες μάρτυρες ότι δεν είχε συμμετοχή στα επεισόδια, απλώς τα παρακολουθούσε μαζί με άλλους πολίτες! Και όμως, αυτός είναι ο μόνος που παραμένει φυλακισμένος στον Κορυδαλλό (απ' όλους τους συλληφθέντες εκείνων των ημερών) ως "εχθρός της δημοκρατίας"!
Και μην έχοντας άλλο τρόπο να αντισταθεί, να διαμαρτυρηθεί, να ακουστεί, αποφάσισε να αρχίσει απεργία πείνας! Μία πράξη που, προφανώς, δεν είναι αρκετά συγκινητική για να "παίξει" στα δελτία ειδήσεων, δεν είναι αρκετά απελπισμένη για να... ευαισθητοποιήσει!
Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος επιλέχτηκε από την Ολιγαρχία και τη Δεξιά της διακυβέρνηση ως παραδειγματισμός! Όχι γιατί δεν εσυμμορφώθη προς τας υποδείξεις, αλλά γιατί "κληρώθηκε" να μας θυμίζει, ότι η ίδια μοίρα μας προσμένει έτσι και σηκώσουμε κεφάλι! Διότι, ακόμα και εάν δεχθούμε ότι είχε συμμετοχή στα επεισόδια, γιατί όλοι οι άλλοι αποφυλακίστηκαν και μόνος αυτός έμεινε μέσα; Τι το ιδιαίτερο έχει ο Θοδωρής; Είναι ο αρχηγός καμιάς "σέχτας", ο "πράκτορας" καμιάς ξένης μυστικής υπηρεσίας; Τι ακριβώς τον "διακρίνει" από τους υπολοίπους;
Ο Θοδωρής είναι αυτός που η Δεξιά και η Ολιγαρχία επέλεξαν για να εξαντλήσουν επάνω του όλη τους τη σκληρότητα... Και αυτός, αποφάσισε, μιας και κανείς δεν τον ακούει, να... πεθάνει!
Σύντομα, πλησιάζει ο καιρός, που το Φθινόπωρο θα μας φέρει αντιμέτωπους με το σύστημά τους και τα όργανα καταστολής τους! Έρχονται οι μέρες των αγώνων και των απεργιών που θα γκρεμοτσακίσουν αυτή την άθλια οπερέτα που μας κυβερνά! Και εμείς, που πήραμε απόφαση να σταθούμε απέναντί τους, ίσως είμαστε οι επόμενοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ τους! Πριν όμως ξεχυθούμε στους δρόμους για να τους ανατρέψουμε, οφείλουμε να δώσουμε μία μάχη: της αποφυλάκισης του Θοδωρή!
Δεν μπορούμε να λέμε ότι είμαστε σοσιαλιστές και δημοκράτες, ανθρωπιστές και άνθρωποι προοδευτικοί, αλλά να σιωπούμε μπροστά στην κατάχρηση εξουσίας της ίδιας της εξουσίας!
Όταν την ίδια ώρα, λαμόγια, καταχραστές του δημοσίου χρήματος, έμποροι ναρκωτικών, υπόκοσμος, όλοι αυτοί και δεν ξέρω πόσοι ακόμα, κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, είναι φαρσοκωμωδία η κράτηση του Θοδωρή! Είναι καθαρή απόδειξη της άδικης κοινωνίας μας -που ούτε τον δικάζει- του σάπιου συστήματος της δήθεν δημοκρατίας τους!
Εάν, εμείς οι Αριστεροί του ΠΑΣΟΚ, επιθυμούμε μία κοινωνία της Δικαιοσύνης και της Πολιτικής Αρετής, πρέπει τώρα να απαιτήσουμε ή την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης του Ηλιόπουλου ή την αποφυλάκισή του! Το να αφήνουμε όμως έναν νέο άνθρωπο να αργοπεθαίνει φυλακισμένος, όμηρος στα χέρια του ΔΕΞΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ μας ατιμάζει, μας προσβάλλει...
Η Δικαιοσύνη και η Αρετή, σύντροφοι, δεν θα έλθει ως θείον δώρο από ψηλά, ούτε από κάποιον μεσσία! Εμείς θα τις απαιτήσουμε, εμείς θα τις εφαρμόσουμε, εμείς θα τις περιφρουρήσουμε! Και από τον Θοδωρή Ηλιόπουλο ξεκινώντας, κάνουμε μία καλή και αναγκαία αρχή!

stoxasmos-politikh
free counters