EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Η εξέλιξη δημιούργησε ομορφότερες γυναίκες


Οι σύγχρονοι άντρες είναι πολύ τυχεροί. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, οι γυναίκες γίνονται σταδιακά ολοένα και ελκυστικότερες σε έναν εξελικτικό «αγώνα ομορφιάς».

Μία μελέτη, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, υποστηρίζει πως οι όμορφες γυναίκες κάνουν περισσότερα παιδιά από τις λιγότερο όμορφες, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών αυτών είναι κορίτσια.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γυναίκες να γίνονται ολοένα και πιο όμορφες από γενιά σε γενιά.
Η μελέτη παρακολούθησε τα ζωή 2000 Αμερικανών ανδρών και γυναικών για τέσσερα χρόνια. Η ελκυστικότητά τους εκτιμήθηκε από φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της μελέτης, η οποία κατέγραψε επίσης πόσα παιδιά είχε ο καθένας.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι ελκυστικές γυναίκες είχαν 16% περισσότερα παιδιά και οι πολύ ελκυστικές γυναίκες 6%, σε σύγκριση με τις λιγότερο ελκυστικές γυναίκες.
Εντωμεταξύ, οι λιγότερο ελκυστικοί άντρες είχαν 13% λιγότερα παιδιά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους άντρες.
Τα ευρήματα στηρίχτηκαν σε προγενέστερη μελέτη, η οποία είχε δείξει πως είναι πιο εύκολο να βρεις μία ελκυστική γυναίκα παρά έναν όμορφο άντρα, γιατί συνήθως οι όμορφοι γονείς κάνουν κόρες.
Παρόλα αυτά, ψυχολόγοι πιστεύουν πως οι γυναίκες γίνονται ολοένα και ελκυστικότερες διότι προσπαθούν περισσότερο να βελτιώσουν την εξωτερική τους εμφάνιση και έχουν περισσότερα μέσα για να το κάνουν.
Ο ειδικός σε θέματα εξέλιξης, Δρ. Τζακ ντα Σίλβα, από το πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, υποστήριξε πως τα όμορφα χαρακτηριστικά -όπως για παράδειγμα το συμμετρικό πρόσωπο- ίσως να συνεπάγονται τη γενετική ποιότητα.
«Γι'Α αυτό εξελιχθήκαμε, για να βρίσκουμε τέτοιου είδους χαρακτηριστικά ως ελκυστικά,» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αυτό σημαίνει πως, εάν κάποιος αναπαραχθεί με έναν ελκυστικό σύντροφο, τα παιδιά τους θα κληρονομήσουν τη γενετική ποιότητα του συντρόφου... που αυξάνει τις πιθανότητες των απογόνων για επιβίωση και αναπαραγωγή, και έτσι τα γονίδια που καθορίζουν την ομορφιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν στις μελλοντικές γενιές.»

free counters