EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ηλεκτρονικό τσιπ ανίχνευσης απορριμμάτων


track-trash-system

Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής στα αστικά κέντρα, που καταλήγουν όλα τα απορρίμματα, πρόκειται να αποκαλύψει μια ομάδα ερευνητών στο Ίδρυμα Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.

Φιλοδοξείτε ότι αν ο κόσμος μάθει τη τελική κατάληξη των οικιακών αποβλήτων θα δείξει πιο υπεύθυνη στάση ως προς τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων του.

Ένα νέο πιλοτικό σύστημα ανίχνευσης απορριμμάτων θα εφαρμοστεί στη Νέα Υόρκη, στο Σηάτλ και στο Λονδίνο.
Τα απορρίμματα είναι ένα από τα πιο φλέγοντα ζητήματα παγκοσμίως και το εν λόγω πρόγραμμα στοχεύει να αποκαλύψει τη διαδικασία εναπόθεσης των καθημερινών απορριμμάτων και να δώσει έμφαση στις πιθανές ανεπάρκειες των σημερινών συστημάτων ανακύκλωσης, δήλωσε ο Carlo Ratti, προιστάμενος του εργαστηρίου του ΜΙΤ Senseable.

Το πρόγραμμα με την ονομασία «Ανίχνευση Απορριμμάτων» βασίζεται στην εθελοντική προσφορά οικιακών αποβλήτων, όπου θα τοποθετηθούν ασύρματοι δέκτες ανίχνευσης για να καταγραφεί η διαδρομή των απορριμμάτων από τη στιγμή και μετά που εναποτίθενται στους κάδους.

Οι ερευνητές σχεδιάζουν να καταγράψουν σε πραγματικό χρόνο τη διαδρομή των απορριμμάτων που είτε καταλήγουν σε κάποια χωματερή είτε για ανακύκλωση.

Η ομάδα επιστημόνων δήλωσαν ότι ελπίζουν το εν λόγω πρόγραμμα, να ευαισθητοποιήσει περισσότερο τους ανθρώπους για να κάνουν πιο σωστές επιλογές των ειδών που καταναλώνουν και για τις επιπτώσεις που θα έχουν στο κόσμο.

Οι ανιχνευτές των απορριμμάτων θα τοποθετηθούν σε διάφορες κατηγορίες αποβλήτων για να καταγράψουν τη διαδρομή τους από τη στιγμή που συλλέγονται από τους κάδους.

Το εν λόγω σύστημα είναι σημαντικό για την εντόπιση της διαδρομής των ηλεκτρονικών αποβλήτων καθώς μερικά αποστέλλονται παράνομα στην Αφρική.

Ένας άλλος σκοπός του προγράμματος είναι να αυξηθεί το ποσοστό της ανακύκλωσης στη πόλη της Νέας Υόρκης από 30% που είναι σήμερα σε 100%, μέχρι το 2030.


econews

free counters