EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ:Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ...ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΑΘΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ...


Λιγες ωρα μετα την ανακοινωση της αποφυλακισης του,η Γκελυ Αλμαλιωτου απο το Εθνος,συνομιλησε μαζι του...

Αρχικά «ευχαρίστησε πάρα πολύ τον κόσμο που του στάθηκε με οποιονδήποτε τρόπο» για να προσθέσει
ότι «πέρασε πολύ δύσκολα και ταλαιπωρήθηκε».
Ωστόσο -συνέχισε-
«ο αγώνας συνεχίζεται για τα μεγάλα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, καθώς δεν πρέπει να είμαστε απαθείς πολίτες σε όσα συμβαίνουν».

Τον ρωτήσαμε πώς «βλέπει» τα πράγματα μετά από ό,τι του συνέβη.

«Τα βλέπω με τον ίδιο τρόπο, απλά δεν ήξερα το πόσο εύκολα στήνεται το θέατρο του παραλόγου και από τη μια στιγμή στην άλλη μπαίνεις στη φυλακή για να τραβήξεις τόσα και τόσα. Πρόκειται για μια εμπειρία ζωής, η οποία δυστυχώς δεν σβήνεται από το μυαλό. Με έκανε όμως πιο δυνατό».

Η σύντροφος της ζωής του που του συμπαραστάθηκε όλο αυτό το διάστημα έτρεξε στο «Σωτηρία» αμέσως και μας είπε ότι ήταν «πανευτυχής γι αυτή την εξέλιξη».
Είχαμε μιλήσει μαζί της και προχθές (ενώ ο ίδιος ήταν ακόμη κρατούμενος στο νοσοκομείο). Η 30χρονη κοπέλα μάς περιέγραφε ως «κινηματογραφικό θρίλερ» αυτό που ζούσε όλο αυτό το διάστημα με τον σύντροφό της. Από την άλλη εντόπιζε και «το θετικό στοιχείο που βγήκε από όλη αυτή την ιστορία».

Πρόκειται για «τη θαλπωρή που ένιωσαν από την τεράστια κινητοποίηση» που έγινε για τη αποφυλάκισή του, αλλά και «για τους φίλους που απέκτησαν» μέσα από αυτή την περιπέτεια.
«Αυτή η συμπαράσταση κράτησε τον Θοδωρή ψηλά και δεν λύγισε. Αντίθετα -συνέχισε- και οι δύο πεισμώσαμε για να μην καταρρεύσουμε»

Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ...ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΡΜΠΟΝ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ;;;;

Ο Θοδ. Ηλιόπουλος προφυλακίστηκε στις 19-12-2008 μετά την απολογία του στην 24η τακτική ανακρίτρια για αδικήματα όπως απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, αντίσταση και διατάραξη κοινής ειρήνης που αφορούν στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Αθήνα κατά την πανεκπαιδευτική πορεία της 18-12-2008.

Ο ίδιος αρνήθηκε από την αρχή τις κατηγορίες επιμένοντας ότι βρέθηκε τυχαία στην οδό Ακαδημίας κατά τη διάρκεια καταδίωξης διερχόμενων από άνδρες των ΜΑΤ που τον θεώρησαν ως διαδηλωτή. Εξι μήνες μετά την προφυλάκισή του απαγγέλθηκαν σε βάρος του πρόσθετες κατηγορίες για έκρηξη και κατασκευή εκρηκτικών υλών. Οπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος, οι επιπλέον κατηγορίες στηρίζονταν όχι σε νεότερα στοιχεία, αλλά σε μαρτυρίες δύο αστυνομικών.

Συγκεκριμένα στις 12-7-2009 (και ενώ όλοι οι συλληφθέντες εκείνη την ημέρα είχαν αποφυλακιστεί) το υπ αριθμ. 2160/2009 Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημ/κών αποφάσισε την εξακολούθηση της προσωρινής του κράτησης.
Στο εν λόγω βούλευμα γινόταν λόγος για «αντικοινωνική συμπεριφορά του κατηγορουμένου που τραυμάτισε τη δημοκρατία και έπληξε επί μακρόν την ασφάλεια των πολιτών».

Επίσης χαρακτηριζόταν «αμετανόητος» παρότι είχαν προστεθεί νέα στοιχεία στη δικογραφία όπως η ζωντανή μετάδοση από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ που συνηγορούσε στην προβαλλόμενη από τον ίδιο αθωότητά του. Επίσης η προηγηθείσα (του προαναφερόμενου βουλεύματος) εισαγγελική πρόταση του απέδιδε για πρώτη φορά ότι έφερε κουκούλα, ενώ στη μέχρι τότε
δικογραφία δεν αναφερόταν κάτι τέτοιο.

Μετά από αυτά, ο Θ. Ηλιόπουλος ξεκίνησε απεργία πείνας στις 10/7.
Εχασε πάνω από το 20% του βάρους του και έφτασε να ζυγίζει περί τα 47 κιλά. Τη περασμένη εβδομάδα υπέβαλε την τελευταία αίτηση αποφυλάκισής του επικαλούμενος ότι:
Ολοι οι κατηγορούμενοι για τα γεγονότα του Δεκέμβρη, τα οποία αποτέλεσαν ένα γενικευμένο κοινωνικό φαινόμενο και στα οποία ενεπλάκησαν χιλιάδες νέοι άνθρωποι, έχουν αφεθεί ελεύθεροι και μόνο αυτός παρέμενε στη φυλακή.
Αρα -επισημαινόταν- ότι σε βάρος του υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους και κατόπιν αυτού παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας.

Τέλος ο κατηγορούμενος έκανε επίκληση (μεταξύ άλλων) της κοινοβουλευτικής ερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επιστολή του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ.ά. Επίσης ψηφίσματα υπέρ της αποφυλάκισής του από την ΑΔΕΔΥ και 8 ακόμη σωματεία, υπογραφές δικηγόρων, πολιτών,blogs κ.λπ.

ΠΡΕΖΑ TV



free counters