EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Βούλευμα καταπέλτης για Κορκονέα - Σαραλιώτη


«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για τους ειδικούς φρουρούς Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη που ευθύνονται για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια.



Όπως αναφέρει Το Βήμα, το δευτεροβάθμιο δικαστικό συμβούλιο καταλογίζει στον Επ.Κορκονέα «ενσυνείδητη αδιαφορία», τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος ειδικός φρουρός προέβλεψε τις συνέπειες των πυροβολισμών και ότι σκοπεύοντας προς τους συγκεντρωμένους «επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου».

Όσο για τον δεύτερο κατηγορούμενο, τον Β.Σαραλιώτη, το Συμβούλιο επισημαίνει ότι «η συμπεριφορά του δεν υπολείπεται σε ποινική απαξία», καθώς δεν απέτρεψε τον συνάδελφό του και ταυτόχρονα συμμετείχε «στις αντεγκλήσεις και στην ανταλλαγή ύβρεων» επιδεικνύοντας ταυτόχρονα «χαρακτηριστική στάση ετοιμότητας και επίδειξης ισχύος».

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών επικύρωσε το πρωτοβάθμιο βούλευμα (του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών) και διέταξε την παραπομπή των δύο ειδικών φρουρών στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο, προκειμένου να δικαστούν για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ο Επ.Κορκονέας και για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ο Β.Σαραλιώτης.

Ο Επ.Κορκονέας είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 15χρονο. Αντιθέτως είχε ισχυριστεί ότι απειλήθηκε από την παρέα του μαθητή, λέγοντας ότι πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό και ότι ο θάνατος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προκλήθηκε από εποστρακισμό σφαίρας.

Τους ίδιους ισχυρισμούς πρόβαλε και ο συγκατηγορούμενός του Β.Σαραλιώτης. Ωστόσο οι μάρτυρες είχαν διαψεύσει την εκδοχή των κατηγορουμένων, υποστηρίζοντας ότι ο Επ.Κορκονέας προκάλεσε με υβριστικές πράξεις τους νεαρούς και όταν εκείνοι του απάντησαν σήκωσε το όπλο, πυροβολώντας εναντίον τους και όχι στον αέρα.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών, αξιολογώντας τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες και τα άλλα στοιχεία της δικογραφίας, αναφέρουν στο βούλευμά τους ότι ήταν «εντελώς αδικαιολόγητη η χρήση πυροβόλου όπλου, καθώς δεν συνέτρεχε λόγος χρησιμοποίησής του».

Και προσθέτουν για τον Επ.Κορκονέα: «Η ενσυνείδητη αδιαφορία που επέδειξε σε συνδυασμό με τη σκόπευση που προηγήθηκε των αδιακρίτως προς το πλήθος των συγκεντρωμένων πυροβολισμών, καταδεικνύει ότι ενώ προέβλεψε ως ενδεχόμενη συνέπεια των πυροβολισμών του τη θανάτωση κάποιων από τα άτομα δεν απώθησε από τη συνείδησή του την εξεικόνιση του συγκεκριμένου εγκληματικού αποτελέσματος αλλά επιδοκίμασε τη θανάτωση προσώπου».

Επίσης το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημα του Β.Σαραλιώτη για αποφυλάκιση.
ΤΑ ΝΕΑ On-line

1 σχόλια:

AATON είπε...

Έτσι, γιατί αποθρασύνθηκαν πέραν του επιτρεπόμενου ορίου ορισμένοι ένστολοι.

free counters