EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ παράσταση στο Βόλο από την Επαγγελματική Παιδική Σκηνή Δήμου Λουτρακίου



Η νεοσύστατη Επαγγελματική Παιδική Σκηνή Δήμου Λουτρακίου,στα πλαίσια των θερινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Καλλιτεχνικός Οργανισμός Δήμου Βόλου,παρουσίασε χθές
26/8 στο θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη" το πολυδιαβασμένο και αγαπημένο έργο του Γάλλου Β.Ουγκώ"η Παναγία των Παρισίων"σε θεατρική διασκευή για παιδιά της Β.Χαραμή.
Η ιστορία του "δύσμορφου" Κουασιμόδου ,κάτοικου του καμπαναριού της Παναγίας των Παρισίων ,παρουσιάστηκε στη συγκεκριμένη παράσταση,μέσα από τη σύγχρονη,γεμάτη φαντασιία και αυτοσχεδιασμό ματιά του σκηνοθέτη Τάκη Τσαρσιταλίδη.
Η παράσταση ανέδειξε το στερεότυπο της ομορφιάς,του κοινωνικού αποκλεισμού,του δικαιώματος να είναι κανείς διαφορετικός και την αποδοχή της κάθε μορφής ετερότητας,

αρμονικά συνδεδεμένα με την πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Κελέση.
Τις μελωδικές πραγματικά πινελιές ερμήνευσαν και οι 9 ηθοποιοί,μαζί τους και υψίφωνος Εβίτα Δραγούνη.
Χαρακτηρηστικό της παράστασης ήταν η ενεργή συμμετοχή των παιδιών-θεατών στο έργο, κατά μήκος και πλάτος της σκηνής αλλά και ανάμεσα στις κερκίδες των θεατών,με διάφορους "διαγώνισμούς" και χορωδίες.
Ενθουσιασμένοι μικροί και μεγάλοι(περί τα 400-450 άτομα)χάρισαν απλόχερα το χειροκρότημα και τα συγχαρητήριά τους μετά το τέλος της παράστασης στους ταλαντούχους ηθόποιούς και συντελεστές της.
Ερμήνευσαν με κέφι και ικανότητα οι :
Άγγελος Βλάσης,Ελισάβετ Λουμπαρδιά,Γιάννης Μίχας,Γιώργος Μοσκιού,Γωγώ Ξανθάκη,Στέφανος Παϊζης,Σωτήρης Πανταζής,Φάνης Παυλόπουλος,Έλενα Φλώρου.
Η Επαγγελματική Παιδική Σκηνή Δήμου Λουτρακίου παρουσίασε πέρυσι,με μεγάλη επιτυχία,το έργο του Antoine de Saint-Exupery "Ο μικρός πρίγκιπας" με τη συμμετοχή 10.000 μικρών και μεγάλων θεατών.
Στα μελλοντικά σχέδια τους βρίσκονται ο "Τομ Σογιερ" καθώς και"Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες".



free counters