EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Δυνάμεις καταστολής εναντίων ακτιβιστών στην Λέσβο

Επεισόδια στο λιμάνι της Μυτιλήνης μεταξύ ακτιβιστών που συμμετέχουν στο NO BORDER CAMP 2009 και των δυνάμεων καταστολής.

Για να πληροφορηθείτε τα γεγονότα αναλυτικά ακούστε αυτόν τον ραδιοσταθμό.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του Νομάρχη Λέσβου Παύλου Βογιατζή που σε ανακοίνωση του τονίζει:

«Τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιείται στο νησί μας το NO BORDER CAMP 2009, στο πλαίσιο του οποίου έλαβαν χώρα ορισμένες εκδηλώσεις όπως η παρεμπόδιση του στρατιωτικού αγήματος, η επίθεση στο Νομαρχιακό Μέγαρο κ.ά., τις οποίες και καταδικάζουμε απερίφραστα.
Αυτού του είδους οι απαράδεκτες διαμαρτυρίες δε βοηθούν στην προώθηση των αιτημάτων και των διεκδικήσεων, αντιθέτως στρέφουν εναντίον τους την κοινή γνώμη και προκαλούν κακό και στο ίδιο το θέμα των λαθρομεταναστών που υποτίθεται ότι έχουν ως κύριο αίτημά τους. Επί της ουσίας, στρέφονται ευθέως και αλόγιστα εναντίον των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών. Ως νομαρχιακή αρχή ζητάμε να σταματήσουν τώρα κάθε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες και όλοι μαζί να ενώσουμε τη φωνή μας για καλύτερες συνθήκες διαμονής και διαβίωσης στους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο νησί μας.»

Κάποιος πρέπει να πει τον «αιρετό τοπικό άρχοντα» ότι δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι αλλά λαθραίος είναι ο ρατσισμός που πρεσβεύει με τις δηλώσεις του.

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

sibilla

free counters