EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ενσωματωμένη οθόνη σε... σελίδες περιοδικών


Πως θα σας φαινόταν αν ανοίγοντας ένα περιοδικό, αντί για τις καθιερωμένες διαφημιστικές εικόνες παρακολουθούσατε ένα βίντεο ;

Η αμερικανική εταιρία ψηφιακής τεχνολογίας, Americhip, κατασκεύασε τις πολύ λεπτές οθόνες πάχους 2.7mm, με μέγεθος όσο αυτές των κινητών και ανάλυση 320x240, που θα λειτουργούν με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, οι οποίες θα μπορούν να φορτιστούν και μέσω μίνι θύρας USB. Η μέγιστη διάρκεια των μπαταριών θα φτάνουν τα 70 λεπτά.

Οι οθόνες θα ενσωματώνονται στις σελίδες των

περιοδικών και θα δίνουν την ευκαιρία στον αναγνώστη να παρακολουθεί βίντεο με ενημερωτικό και διαφημιστικό υλικό.

Ο τρόπος λειτουργίας τους θα είναι ανάλογος με τις ευχετήριες κάρτες, οι οποίες όταν ανοίξουν, μέσω ειδικού τσιπ ακούγεται μουσική, ενώ τα βίντεο που θα προβάλλουν θα έχουν διάρκεια έως και 40 λεπτά.

Η πρωτότυπη αυτή ιδέα -για τον τομέα των έντυπων μέσων- θα παρουσιαστεί σε αμερικανική εκπομπή με βίντεο που θα προβάλλουν προγράμματα από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, καθώς και διαφημίσεις της εταιρίας αναψυκτικών Pepsi

Οι πρώτοι τυχεροί που θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα νέας τεχνολογίας περιοδικά θα είναι οι κάτοικοι του Λος Άντζελες και της Νέας Υόρκης, στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ο ανταποκριτής του BBC, Ράγιες Μιρσαντανί, επισημαίνει πως στον χώρο της διαφήμισης -όπου ο ανταγωνισμός όλο και αυξάνεται- έχουν καταλάβει ότι είναι πολύ πιο σημαντικό από ποτέ, να καταφέρουν να κάνουν ελκυστικά τα προϊόντα τους.

Ωστόσο, η νέα αυτή τεχνολογία θα είναι αρκετά δαπανηρή για τις εταιρείες, καθώς το κόστος θα αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με τον καθιερωμένο τρόπο διαφημίσεων, όπου γινόταν εκτύπωση με τον καθιερωμένο τρόπο.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά όπου οι εκδότες πειραματίζονται με τις ψηφιακές τεχνολογίες, ώστε να κάνουν τα έντυπα τους πιο σύγχρονα και εντυπωσιακά.

Τον περασμένο χρόνο το αντρικό περιοδικό Esquire, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία E-ink, εκδόθηκε με εξώφυλλο στο οποίο άλλαζαν διάφορες εικόνες.

Την τεχνολογία E-ink χρησιμοποιούν επίσης οι συσκευές ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων, τα λεγόμενα "e-book", Sony Reader και Amazon Kindle.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική Americhip, έχει δημιουργήσει -πάλι σε έντυπα- σελίδες με τεχνολογία η οποία μπορεί να δημιουργεί εικονικές αισθήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της όσφρησης.
Nooz.gr
free counters