EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Πυρκαγιά! Φορέστε τα αλεξίπτωτά σας...

Πυρκαγιά! Φορέστε τα αλεξίπτωτά σας...

Aπό τα εφιαλτικότερα σενάρια για έναν άνθρωπο είναι αναμφισβήτητα αυτό της «παγίδευσής» του σε έναν κλειστό χώρο στον οποίο έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.


Oι έξοδοι διαφυγής που προσφέρουν οι σκάλες αποκόπτονται εξαιτίας των τεράστιων φλογών και του αποπνικτικού καπνού, ενώ οι συρόμενες σκάλες που διαθέτουν τα πυροσβεστικά οχήματα δεν ανυψώνονται πέρα των 30 μέτρων. Aυτό ακριβώς το έλλειμμα προτίθεται να καλύψει μια γερμανική εταιρεία με την κατασκευή και εφαρμογή ενός συστήματος διάσωσης με... αλεξίπτωτο. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας, σε κάθε όροφο ενός κτιρίου θα τοποθετηθεί μια σειρά από ειδικές και μεγάλου πάχους σιδερένιες ράγες, οι οποίες θα καταλήγουν μέσω ενός θαλάμου στο... κενό.

Aπό κάθε ράγα θα «κρέμεται» ένα ειδικό κάθισμα, σαν αυτά που μεταφέρουν τους σκιέρ στις πίστες των χιονοδρομικών κέντρων.

Oι ένοικοι ή οι εργαζόμενοι θα κάθονται στην ατομική θέση, ασφαλίζοντας την ειδική ζώνη στο σώμα τους και εν συνεχεία το κάθισμα θα γλιστρά κατά μήκος της ράγας, οδηγώντας τους στην ελευθερία...

Tην ελεύθερη πτώση τους θα διακόπτει η απελευθέρωση ενός αλεξίπτωτου από το κάθισμα και ένας ειδικός αερόσακος στο κάτω μέρος του καθίσματος θα φροντίζει για την προσγείωσή τους.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς οι ευρισκόμενοι μέσα στο κτίριο οδηγούνται σε ατομικά καθίσματα όπου με τη χρήση αλεξίπτωτου απομακρύνονται από την πύρινη εστία.
ethnos.gr
free counters