EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

«Φρονηματική» η δίωξη του Θ. Ηλιόπουλου
















ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

Φωνή διαμαρτυρίας και καταδίκης στη «φρονηματική» -όπως τη χαρακτήρισαν- δίωξη του Θοδωρή Ηλιόπουλου, που συνεχίζει να βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενος για συμμετοχή στα γεγονότα του Δεκέμβρη στην Αθήνα, ύψωσαν χθες, μέλη του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα στο Βόλο. Από την Πλατεία Αγίου Νικολάου, διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση αποφυλάκιση του Θ. Ηλιόπουλου, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από τον τόπο των επεισοδίων και για το λόγο αυτό έχει προχωρήσει ήδη από τις 10 Ιουλίου σε απεργία πείνας θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και ακόμη και την ίδια τη ζωή του.
Μέχρι τον Κορυδαλλό αλλά και τα γραφεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, επεχείρησαν να ακουστεί η φωνή τους, μέλη του Δικτύου για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα από το Βόλο. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια μικρή πορεία στο κέντρο της πόλης, οι διαδηλωτές απαίτησαν την άμεση αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, που είναι ο μόνος από τους συμμετέχοντες στην εξέγερση του Δεκέμβρη που παραμένει προφυλακισμένος.
Οι διαδηλωτές, περνώντας από το κέντρο της πόλης, έγραψαν συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους κτιρίων όπου στεγάζονται τράπεζες, ενώ η ατμόσφαιρα μύρισε… μπαρούτι, όταν η πορεία κινήθηκε προς το 1ο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν επεισόδια.
Στις 25 Ιουνίου, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, αποφάσισε την παράταση κατά ένα εξάμηνο της προσωρινής κράτησης του Θοδωρή Ηλιόπουλου, στις Φυλακές Κορυδαλλού, κρίνοντας ότι «η αντικοινωνική συμπεριφορά του τραυμάτισε τη δημοκρατία και έπληξε την ασφάλεια των πολιτών» και ότι «ο ίδιος δεν έχει μετανοήσει ισχυριζόμενος ότι ήταν περαστικός από τον τόπο των επεισοδίων». Τα μέλη του Δικτύου, χαρακτήρισαν «φρονηματική» τη δίωξη του Θοδωρή Ηλιόπουλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος.
Τα μέλη του Δικτύου, έδωσαν χθες στη δημοσιότητα, απομαγνητοφώνηση ζωντανής περιγραφής από δημοσιογράφο, της σύλληψης και πολιτών από δυνάμεις των ΜΑΤ στην Αθήνα έξω από τη Νομική Σχολή, οι οποίοι παρακολουθούσαν τα επεισόδια, θέλοντας έτσι να ενισχύσουν τη θέση του Θοδωρή Ηλιόπουλου ότι ήταν περαστικός.
Παράλληλα, παρουσίασαν τις παρεμβάσεις που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε αποσπάσει τη δέσμευση του υπουργού Δικαιοσύνης, την περασμένη Πέμπτη ότι θα απαντούσε εντός τριών ημερών στο αίτημα αποφυλάκισης του Θοδωρή Ηλιόπουλου.
Οι ίδιοι έθεσαν και την παράμετρο της υγείας του κρατουμένου, ο οποίος από τις 10 Ιουλίου, κάνει απεργία πείνας. Επικαλέστηκαν ιατρική γνωμάτευση των γιατρών Ελένης Κάκαλου και Όλγας Κοσμοπούλου, σύμφωνα με την οποία, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος έχει χάσει το 18% του σωματικού του βάρους, ενώ παρουσιάζει επιπλοκές που θέτουν ακόμη και τη ζωή του σε κίνδυνο. Οι δύο γιατροί έχουν κάνει έκκληση για την άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση της υγείας του, κρίσιμη.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία
magnitis

3 σχόλια:

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/08/blog-post_6669.html

σίβυλλα είπε...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/08/blog-post_6669.html

Peiratis είπε...

Να 'σαι καλά σίβυλλα
μεγάλη μας τιμή.
Ευχαριστούμε

free counters