EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ο εκατομμυριούχος του... ενός ευρώ !


Το όνομά του είναι Γιούρι Aρκουρς και κάνει σήμερα «χρυσές» δουλειές, πουλώντας φωτογραφίες στο Ιντερνετ σε τιμή που δεν υπερβαίνει το ένα έως δύο ευρώ... Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο χρόνο άγγιξε τις 1.000.000 πωλήσεις...

Ενα όμορφο, χαμογελαστό, γυναικείο, και πάνω απ’ όλα οικείο στις λαϊκές μάζες, πρόσωπο που φοράει ακουστικά, απολαμβάνοντας τη μουσική, μία... πρίζα σε πολύ κοντινό πλάνο, μια ευτυχισμένη οικογένεια, με τα μέλη της να ποζάρουν αγκαλισμένα μπροστά στον φακό, ένας άντρας ενδεδυμένος με κοστούμι καθήμενος οκλαδόν στην... έρημο, έχοντας τα δάχτυλά του ενωμένα σε στάση γιόγκα αποτελούν ένα ελάχιστο δείγμα της θεματολογίας του Αρκουρς και των συναδέλφων του.

Η ζήτηση για τέτοιου είδους φωτογραφίες είναι τεράστια κυρίως από τον επιχειρηματικό και διαφημιστικό κλάδο. Οι φωτογράφοι σαν τον Αρκουρς διαθέτουν το υλικό τους σε ειδικά πρακτορεία που δραστηριοποιούνται στο Ιντερνετ, γνωστά ως micro­stock agencies, τα οποία αποθηκεύουν και ταξινομούν ανά κατηγορία τις εκατομμύρια φωτογραφίες οι οποίες πωλούνται έναντι μερικών ευρώ εκάστη. Σε ουκ ολίγες φωτογραφίες του Αρκουρς ποζάρει ως μοντέλο η φιλενάδα του, Σεσίλια, η οποία θεωρείται, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ», μια εκ των διασημότερων «ανωνύμων» στον κόσμο.

Ορισμένες μάλιστα εκ των φωτογραφιών της έχουν υπερβεί τις 10.000 πωλήσεις.
Α. ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ
ethnos.gr
free counters