EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Οι καπνιστές δεν έχουν καλή γεύση



Οι καπνιστές έχουν λιγότερους και πιο επίπεδους γευστικούς κάλυκες.
Μία μελέτη στις γλώσσες 62 Ελλήνων στρατιωτών, η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό BMC Ear, Nose and Throat Disorders, έδειξε πως το τσιγάρο μπορεί να νεκρώσει την ικανότητα της γεύσης.
Ο Παύλος Παυλίδης είναι επικεφαλής μίας ομάδας ερευνητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , και χρησιμοποίησε ηλεκτρική διέγερση για να ελέγξει την ικανότητα γεύσης των στρατιωτών και
Cocktail News

ενδοσκόπια για να μετρήσει τον αριθμό και το σχήμα ενός είδους γευστικών καλύκων, των λεγόμενων μυκητοειδικών θηλών. Συγκεκριμένα, ο κύριος Παυλίδης δήλωσε: «Στατιστικά, παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλαγές στα όρια της γεύσης των καπνιστών και των μη καπνιστών. Επίσης, παρατηρήθηκαν και διαφορές στο σχήμα και τη δημιουργία αιμοφόρων αγγείων των μυκητοειδικών θηλών.»

Διαχέοντας ηλεκτρικό ρεύμα στη γλώσσα, δημιουργείται μία μοναδική μεταλλική γεύση. Η μέτρηση της έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος, που απαιτείται προκειμένου να νιώσει αυτή τη γεύση ένα άτομο, επιτρέπει τον προσδιορισμό της ευαισθησίας που έχει το συγκεκριμένο άτομο στη γεύση. Οι 28 καπνιστές της ομάδας μελέτης σημείωσε χαμηλότερη βαθμολογία από τους 34 μη καπνιστές. Μετά από ενδελεχή εξέταση με ενδοσκόπιο, οι γλώσσες των καπνιστών είχαν πιο επίπεδες μυκητοειδικές θηλές και μειωμένη αιμάτωση.
Καταλήγοντας, ο κύριος Παυλίδης πρόσθεσε: «Η νικοτίνη μπορεί να προκαλέσει λειτουργικές και μορφολογικές αλλοιώσεις στις θηλές, και κυρίως στους νεαρούς ενήλικες.»

2 σχόλια:

tina είπε...

to skitso antiprosopeuei tin pragmatikotita
kopste to oso einai kairos

sugarray είπε...

Για άλλη μια φορά μία έρευνα αποδεικνύει το πόσο κακό δημιουργεί το τσιγάρο. Ακόμα και το φαγητό τους δε μπορούνε να απολαύσουνε όπως πρέπει οι καπνιστές, καθώς απ’ ότι φαίνεται…γεύονται τα μισά. Άλλη μία αιτία λοιπόν για να κάνει κάποιος μια προσπάθεια να το κόψει. Και να επηρέαζε μόνο τη γεύση καλά θα ήτανε…

free counters