EnglishTurkishFrenchGermanSpainItalianDutchRussianPortugueseJapaneseKoreanArabic

 aw2

Ρεκόρ για αυτοκίνητο που κινείται με ατμό



Λονδίνο: Η «ταχύτερη κατσαρόλα του κόσμου», ένα αυτοκίνητο βρετανικής κατασκευής που κινείται με ατμομηχανή, κατέρριψε την Τρίτη το ρεκόρ ταχύτητας που ίσχυεαπό το 1906 για τα οχήματα αυτού του είδους.

Το Βρετανικό Αυτοκίνητο Ατμού πέτυχε μέση ταχύτητα 225 χιλιομέτρων ανά ώρα στην Αεροπορική Βάση Έντουαρντς της Καλιφόρνια, αναφέρουν την ΤετάρτηοιTimesτου Λονδίνου. Τορεκόρ θα πρέπει τώρα να επικυρωθεί από τηΔιεθνή Ομοσπονδία Αυτοκίνησης (FIA).

Το προηγούμενο ρεκόρ των 204 χλμ/ώρα ανήκε εδώ και


103 χρόνια στο Stanley Steamer, ένα από τα πολλά μοντέλα αυτοκινήτων που βασίζονταν σε ατμομηχανές πριν από την καθιέρωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης τη δεκαετία του 1920.
ΤοΒρετανικό Αυτοκίνητο Ατμού, το οποίο οδήγησε ο Βρετανός Τσαρλς Μπερνέτ ο τρίτος, έχει μήκος 7,6 μέτρα και αποτελείται από ανθρακόνημα, αλουμίνιο και άλλα ελαφρά υλικά που περιορίζουν το βάρος στους 3 τόνους.

Η μηχανή καίει υγροποιημένο αέριο πετρελαίου και ζεσταίνει 12 βραστήρες νερού για να παράγει ατμό θερμοκρασίας 400 βαθμών Κελσίου. Ο ατμός διοχετεύεται με υπερηχητική ταχύτητα σε μια τουρμπίνα που κινείται με 13.000 στροφές ανά δευτερόλεπτο.

Η ομάδα του Τσαρλς Μπερνέτ παραμένει τώρα στην Καλιφόρνια και προσπαθεί να φτάσει τη θεωρητική μέγιστη ταχύτητα των 274 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Η ταχύτητα που εξετάζει η FIA για την αναγνώριση των ρεκόρείναι ο μέσος όρος των ταχυτήτωνγια δύο διαδρομές των 1,6 χιλιομέτρων σε αντίθετες κατευθύνσεις.
pathfinder
free counters